Esquerra no aprovarà el projecte de pressupost per al 2022

IMG_0864

Esquerra tindrà una tercera reunió amb el Govern Municipal per parlar del pressupost del 2022 després d’haver presentat un document amb 43 propostes en matèria d’inversió i de despesa corrent. El partit republicà intueix que quedaran en paper mullat perquè els últims números que els han fet arribar des de l’executiu estan tancats, amb tota la partida d’inversió ja adjudicada. El portaveu i cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, ha explicat aquest matí a La Ciutat que en un primer moment se’ls havia ofert decidir sobre 575.000 euros del global de 1,88 milions d’euros d’inversió. No obstant això, ha expressat el seu malestar en com el govern gestiona la negociació pressupostària –com si fos un intercanvi de cromos, ha dit– i ha avançat que no votaran a favor dels comptes, sense especificar si es decantaran per una abstenció o un vot en contra.

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella ha explicat que encara no disposen del global del pressupost municipal, amb l’import final i el detall de despeses i inversions. Ponsdomènech ha lamentat la dinàmica de l’executiu d’abordar la negociació com si fos un “intercanvi de cromos” sobre projectes a executar durant l’any.

El pressupost és la negociació més important perquè marca la direcció política de la ciutat i sempre hem dit que no estem d’acord en què es limiti a un intercanvi de cromos en matèria d’inversions.

I respecte el capítol d’inversions, Ponsdomènech ha explicat que l’últim quadrant que se’ls ha fet arribar està tancat, amb totes les partides adjudicades. Diu que això evidencia que el Govern del PdeCAT-Junts per Calella i el PSC hauria arribat a un acord amb algun altre partit de l’oposició.

Si et presentes a la reunió per negociar, no ho fas amb uns números tancats quan abans havies dit que tenies 575.000 euros de marge. Què interpretem? O bé la feina s’ha tancat amb algun altre partit o bé que saben que els tiraran endavant perquè interlocuten amb altres partits.

En relació al document de propostes pressupostàries d’Esquerra, en destaca la petició perquè es doti econòmicament la implementació progressiva de la valoració de llocs de treball (VLT) que quedarà tècnicament enllestida la setmana vinent, segons ha pogut saber Ràdio Calella TV. Xavier Ponsdomènech celebra que s’hagin reconduït les relacions entre el Govern i la representació dels empleats municipals, encara que arribi tard i amb una crisi que afecta un servei essencial com el de la Policia Local.

L’enrocament per part del regidor Torres va fer que s’enquistés la problemàtica, però ara sembla que comença a veure’s la llum al final del túnel. Ho dic pel que percebem de les entrevistes i de la reunió amb el Govern. Tot té a veure amb el que sempre hem dit des d’Esquerra: diàleg.

Esquerra aprofita la finestra pressupostària per reclamar l’execució de projectes que continuen pendents i que han rebut l’aval del ple. Per exemple, la recuperació ambiental i paisatgística de les platges, la millora dels accessos a les Torretes i la creació d’una Anella Verda, obrir vies ciclables i millores del servei de bus públic o la reforma de la plaça de l’Estació.

Una de les propostes és la reforma de la plaça de l’estació, que venim arrossegant des del primer any de mandat quan es va aprovar la proposta d’Esquerra. L’únic que saben és que també s’ha presentat al Next Generation. Sembla que ho han treballat amb Adif i que hi ha alguns problemes, ho demanarem per escrit. Però penso que és una qüestió de voluntat política.

Esquerra proposa crear una targeta per bonificar l’ús de la deixalleria municipal, obrir un espai per a l’acollida de persones en situació d’urgència social o elaborar un pla de xoc per millorar la neteja. També habilitar una zona d’agility per a gossos.

El portaveu Ponsdomènech s’ha referit a la convocatòria de la consulta per a la platja de gossos, que l’alcaldessa va anunciar que se celebraria entre gener i febrer d’aquest 2022. Ni tan sols s’ha convocat i sembla que un contratemps en el sí de la plantilla municipal en seria el motiu.

La secretària de l’Ajuntament està de baixa i sembla que això endarrerirà el procés de la consulta. Les maneres de fer són important i si tenen algun problema, s’asseuen amb els promotors i els ho expliquen.

El projecte de pressupostos municipals per al 2022 no entrarà en l’ordre del dia de la sessió plenària que tindrà lloc la setmana vinent. Tot apunta que se’n convocaria una altra d’extraordinària per a mitjans de febrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *