S’aixeca el confinament comarcal per als grups bombolla

WhatsApp Image 2021-03-11 at 12.55.00

A partir del dilluns 15 de març es permetrà la mobilitat fora de la comarca. Serà només en els desplaçaments que facin els membres d’un mateix grup bombolla, segons ha resolt el Procicat. La mesura serà vigent per un període de 14 dies, fins el 28 de març, per després avaluar-ne els resultats i decidir si es manté o no durant la Setmana Santa. Entre les novetats anunciades aquest matí, es permetrà que tornin a obrir les botigues en cap de setmana, incloses les que hi ha en centres comercials, amb una superfície màxima de 800 metres quadrats.

La consellera de Salut ha explicat que les mesures de flexibilització de les restriccions s’adopten davant el descens lent però continu de les xifres de nous contagis i ocupació de llits d’UCIs. Alba Vergés ha recalcat que la voluntat és mantenir-les més enllà del 28 de març però que per això serà indispensable que tothom estigui alerta i segueixi les mesures de prevenció bàsiques: distància, mans i mascareta.

vergés rdp2En roda de premsa, la consellera ha repassat les principals novetats acordades pel Procicat.

Permetent la mobilitat només amb la bombolla de convivència. El Procicat ha acordat obrir el comerç el cap de setmana, tant el petit comerç com el que hi ha dins dels centres comercials. Els grans establiments podran obrir fins a 800 metres quadrats, el doble del límit d’ara; les sales de joc podran reprendre l’activitat segons el pla sectorial, i es reprenen les competicions esportives sub16 i es permet el públic a les competicions esportives que tenen seient preassignat, excepte les estatals i internacionals que tenen prohibició expressa per d’altres organismes.

Bars i restaurants mantindran l’horari actual de les 7.30h a les 17h. A partir de dilluns es permetrà la reobertura de salons de joc, bingos i casinos, amb 30% aforament, sense servei de bar i ventilació.

En l’àmbit cultural, s’aixeca la prohibició de celebrar gales, entregues de premis i festivals, entre d’altres.

La cultura popular i tradicional es permetrà sempre que sigui estàtica, en espais perimetrals o tancats, amb les mateixes limitacions d’aforament que les activitats d’arts escèniques, com teatres o auditoris, i amb els assistents asseguts.

Es manté el confinament perimetral de Catalunya i el toc de queda a les deu de la nit. A partir del 26 de març, les trobades familiars i socials en espais tancats es limitaran a 4 persones. En espais públics oberts, s’amplia fins a les 6 persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *