Salt endavant en el servei de diagnòstic per la imatge a l’Hospital Sant Jaume

Continua la modernització dels equips de l’Hospital de Calella, centre gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Aquest mes de setembre s’ha posat en funcionament un nou aparell TAC que incorpora tecnologia d’alta generació i permet, entre d’altres, realitzar un ventall més ampli de proves diagnòstiques i així millorar la resolució del centre. L’adquisició ha estat finançada amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia (INVEAT) del Ministeri de Sanitat, amb un cost de 411.705 euros.

És el tercer i últim equip que s’incorpora al servei de diagnòstic per la imatge que ofereix la Corporació de Salut del Maresme i la Selva als seus centres de Calella i Blanes. Aquí, al Sant Jaume, ja s’havia estrenat un aparell de ressonància magnètica.

En aquest cas, es tracta d’un nou tomògraf axial computaritzat (TAC) que té la particularitat d’incorporar tecnologia d’última generació que permet realitzar tècniques avançades com els estudis cardíacs, el triple screening per dolors toràcics, cerebrals i estudis del sistema vascular. Així, el centre calellenc fa un pas endavant en la capacitat diagnòstica i de resolució dels casos. És el model Revolution Maxima de G.E., que capta imatges d’alta qualitat amb menor dosi de radiació al pacient gràcies a un software específic i al posicionament automàtic de l’equip.

Ann Vallès és la cap de servei de Diagnòstic per la Imatge de la Corporació.

La renovació dels equips és molt important per oferir un millor servei a la població, i en aquest cas el fet d’incorporar tecnologia d’última generació representa un salt endavant gràcies a les prestacions que s’ofereixen, ja que permetrà fer estudis que fins ara l’equip del qual disposàvem no permetia.

La doctora Ann Vallès també agraeix “l’esforç dels professionals tant del servei de Diagnòstic per la Imatge com la de tots els altres departaments de la Corporació i externs que han estat implicats en aquest procés i que han fet possible la incorporació dels tres equips”.

El cost del nou TAC ha estat de 411.705 euros, import finançat íntegrament amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia (Pla INVEAT) del Ministeri de Sanitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *