La CUP denuncia que l’ascensor de Renfe torna a estar espatllat

Nova avaria d’un dels ascesors que connecta les andanes de l’estació de Renfe de Calella. Una situació que no és nova i impedeix l’accessibilitat a les persones amb diversitat funcional o les que porten cotxet d’infants. Ho ha denunciat públicament la CUP, que fa notar que l’elevador porta més de dues setmanes fora de servei.

El partit cupaire adverteix que la deficiència es produeix a Calella i en d’altres estacions de tren de la línia 1 de Rodalies, i de forma periòdica. Pel portaveu del grup municipal, Betu Comas, és una deficiència que agreuja la precarietat amb què es presta el servei de transport públic.

Portem 20 dies amb l’ascensor espatllat, i encara sense arreglar. I això passa a Pineda de Mar o també Mataró, ens hi hem trobat (…) A això s’hi ha d’afegir que no es compleixin els horaris, la brutícia de les vies del tren pel mig del poble perquè no se’n fa un manteniment correcte, i un llarg etzètera.

Des de la CUP s’assenyala que la mobilitat ha de ser un dret garantit per a totes les persones i, per tant, s’ha de prestar en termes d’inclusivitat. Tot i que l’operadora ferroviària estaria oferint servei gratuït de taxi a qui no pot pujar i baixar les escales de l’estació, el partit reclama que es repari l’avaria. I que hi intercedeixi l’Ajuntament, adreçant-se directament a Adif i posant-ho en coneixement del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.

Quan l’ascensor està espatllat es dona un servei de taxi, però la situació no hauria de ser aquesta (…) El problema potser està en el tipus de contracte que fa Adif per al manteniment dels ascensors. Considerem que hauria de ser un contracte d’atenció preferent i que el servei es presti de manera descentralitzada.

L’última avaria coneguda de l’elevador, el passat mes de maig, va motivar que l’alcalde Marc Buch enviés una carta al president de Renfe, Raül Blanco, exigint-li la reparació immediata.

En el mateix escrit, va reclamar la retirada dels serveis instal·lats a l’interior del pluvial que creua la via del tren entre els carrers Anselm Clavé i Costa i Fornaguera que provoca inundacions en episodis de pluges intenses.

Encara pel que fa a la infraestructura ferroviària, a principis de l’actual mandat municipal i a proposta d’Estimem Calella, a l’oposició, el plenari en ple va aprovar una moció per requerir a Adif que faci un manteniment adequat de les vies del tren, incloent-hi la neteja. Així mateix, la instal·lació de barreres perimetrals a la zona de l’estació per impedir-ne l’accés saltant les tanques, una pràctica molt habitual a Calella. Una petició que s’ha traslladat per garantir la seguretat i certificar que es compleixen les normes establertes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *