Salut deixarà de fer test i seguiment als contactes de casos Covid vacunats amb pauta completa

seguiment covid00000000

El departament de Salut alerta que s’han triplicat les visites als Centres d’Atenció Primària que es comencen a trobar contra les cordes, amb la campanya de vacunació i l’allau de casos de Covid. Per intentar descongestionar els ambulatoris, des de la conselleria d’Argimon s’ha decidit deixar de fer proves als contactes estrets sense símptomes que estiguin vacunats.

La setmana passada es van triplicar les visites als centres d’atenció primària i aquest últim cap de setmana hi ha hagut un 25% més de consultes a urgències. Uns CAPS que no només diagnostiquen els casos sinó que també han de fer el seguiment dels contactes estrets i continuar amb la campanya de vacunació.

Pe alliberar recursos Salut ha actualitzat el protocol de detecció i seguiment de casos, deixarà de fer proves a les persones vacunades amb pauta completa, que siguin contactes d’un positiu i no presentin símptomes compatibles amb la Covid. Sí que es faran PCR a les persones vacunades amb símptomes.

Pel que fa a la resta de contactes estrets, no vacunats se’ls farà un test d’antígens o una PCR i només els trucaran un cop i no tres com fins ara. Això serà al principi de la quarantena que continuarà sent obligatòria.

Segons va explicar a Catalunya Ràdio la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, aquesta reestructuració es va començar a dissenyar a finals de la setmana passada, i aquest dilluns s’ha explicat als responsables dels centres d’atenció primària. Cabezas va assegurar que els protocols que hi havia fins ara, amb entrevistes llargues, estaven pensats per situacions amb pocs contagis però de més gravetat i més simptomatologia. Això suposava dedicar molta estona a cada pacient. En canvi, ara, la situació és a la inversa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat