Salut fa una darrera crida a vacunar-se abans de començar el curs

vacuna00000000

A la Regió Sanitària de Girona, unes 170.000 persones que encara no han rebut cap dosi de la vacuna contra la Covid-19, un xifra que representa un 24% de la població major de 12 anys. A una setmana perquè comencin el curs, es fa ara darrera crida perquè els més de 31.200 joves de 12 a 19 anys de la regió que encara no s’han vacunat ho facin. De fet, la setmana passada els consellers de Salut i Educació van enviar una carta a les famílies per animar els menors a immunitzar-se.

“Vacunar-se abans de l’inici de curs és un acte de responsabilitat envers un mateix o una mateixa i un acte de solidaritat amb tot el nostre entorn”. Aquest és el missatge que han traslladat els consellers a totes les famílies d’alumnes de secundari. L’objectiu és augmentar la taxa de vacunats entre aquest alumnat i començar el curs amb un alt grau d’immunitzats. Per fer-ho possible es fa una darrera crida a vacunar-se i es recorda que es pot demanar hora online o bé assistir als punts de vacunació sense cita prèvia. Precisament a Calella s’ha obert dues noves jornades de vacunació sense cita. Es faran a la sala polivalent de la Fàbrica Llobert dimecres de 9 a 12h i divendres de 15h a 18h.

Les campanyes de vacunació sense cita han permès vacunar aquest agost prop de 9.000 persones arreu dels punts de vacunació. La majoria de gent continua
apostat per la cita prèvia, que l’eina habilitada pel Departament de Salut i la que permet una major planificació i organització.

Més de la meitat dels joves entre 12 i 15 anys ja s’han vacunat com a mínim d’una de les dues dosis i el govern s‘ha marcat com a fita començar el curs amb tots els adolescents amb almenys una dosi de la vacuna. Josep Maria Argimon és el conseller de Salut.

El que hem d’aconseguir ara és administrar 2 milions de dosis al mes de setembre. Sabem que serà molt difícil aconseguir la immunitat de grup, serà molt difícil. Però també sabem que si aconseguim el màxim nombre de persones vacunades, li posem més difícil al virus.

Argimon també va assegurar que “s’ha de posar “tota la carn a la graella”, perquè la Covid deixi de ser “la malaltia” i passi a ser  un més de les que es tracten als centres mèdics. 

Hem de posar tota la carn a la graella per controlar la malaltia. Necessitem arribar al 80% de vacunats. Això ens donarà una bossa de persones, un 20%, no vacunats, que emmalaltiran, alguna morirà, però tindrem un 80% on podrem prevenir la malaltia greu i sobretot la mort.

A la regió sanitària de Girona, actualment tenen la pauta completa el 54,61% dels joves de 16 a 19 anys i el 20,91% dels de 12 a 15 anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *