El Maresme Film Commission lamenta que Calella no hi estigui adherit

Rodatge de la sèrie "La Mesías", una de les darreres produccions gravades al Maresme.

Des del Maresme Film Commission, l’entitat que gestiona rodatges a la comarca, Albert Roca lamenta que Calella sigui un dels tres municipis no adherits. En una entrevista a ONA MARESME, el responsable de l’entitat ha afirmat que “és una pena, estem fent una feina de comarca” i es mostra confiat en el fet que Calella s’hi adhereixi amb el temps. Calella compta amb el seu propi organisme: el Calella Film Office, nascut el 2016.

L’any 2022 el Maresme va ser l’escenari de 230 produccions audiovisuals, segons ha expressat Albert Roca, responsable del Maresme Film Commission en una entrevista al programa ONA MARESME. L’entitat facilita espais per rodar produccions audiovisuals a bona part de les localitats maresmenques. Només hi ha tres excepcions: Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Calella, que compta amb el Calella Film Office, el servei municipal que coordina els rodatges a la ciutat des del 2016, dos anys abans del naixement del Maresme Film Commission.

En una entrevista al programa ONA MARESME, Albert Roca, responsable de Maresme Film Commission, ha lamentat que Calella estigui fora d’aquesta iniciativa, que fa de mitjancer entre les productores que desitgen filmar a alguna població maresmenca i els departaments municipals.

Roca ha afirmat que des de l’entitat s’ha posicionat el Maresme a escala estatal, com també internacional, i ha lamentat que no s’hagi anat tots a l’una, mentre s’ha mostrat confiat que, amb el temps, sigui així.

Per nosaltres és una pena [que Calella no formi part del Maresme Film Commission]. Pensem que estem fent una feina de comarca, que hem posat al Maresme a escala, no només catalana, sinó estatal i internacional. Tenim moltes produccions, sobretot publicitats que ens venen de fora, d’Europa. Si poguéssim anar tots a l’una estaria molt bé, però és una decisió. Em sembla que és política, però, segur que algun dia o altra vindran.

El Calella Film Office, nascut el 2016, enguany ha gestionat 22 produccions. El darrer va ser aquest passat mes de setembre, amb un anunci de Dior amb Natalie Portman a la platja de les Roques.

El Maresme s’està impulsant com a comarca de rodatges, siguin publicitaris o d’entreteniment. Enguany n’hi ha hagut menys: de moment són uns 220 rodatges, però la vaga de guionistes de Hollywood ha sigut un dels factors que han afavorit a un decreixement. Així ho ha afirmat Albert Roca en l’entrevista:

Aquest any hi ha danys col·laterals perquè hi ha coses que han influït que han baixat els rodatges. Encara que sembli mentida, les vagues dels guionistes dels Estats Units ens han afectat.

Des del Consorci de Turisme del Maresme, Eva Esplugas, directora tècnica, ha parlat d’impulsar un “turisme de pantalla” de cara a un futur pròxim, per visitar els escenaris d’algunes de les produccions audiovisuals amb més renom:

S’estan detectant moltes necessitats i interès pel públic, no només a Barcelona sinó que ja hi ha interès. Si vas a veure el Castell de Santa Florentina a Canet de Mar, on es va rodar joc de trons… i així altres.

Segons el Maresme Film Commission, l’interès creixent en filmar a la comarca ve donat, sobretot, per la proximitat a Barcelona i el clima, entre altres factors. A Calella els rodatges més freqüents des del 2016 han sigut publicitaris i la localització més sol·licitada és la Roca Grossa, seguida del Far i altres espais del centre de la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *