Esquerra demana que el nou vial d’accés a la C-32 funcioni també en sentit nord

sud4-4

Esquerra Calella ha valorat molt positivament l’alliberament de l’autopista i el pla d’actuacions de millora que afectaran la ciutat, com el nou vial d’accés a la C-32, malgrat que ha proposat algunes modificacions. I és que els republicans veuen essencial que el nou accés funcioni en dos sentits, i no només en sentit sud, en direcció Barcelona, com contempla el pla inicialment. Consideren que serà un greuge pejoratiu per la mobilitat en sentit nord i que això quedarà pal·les amb la futura ampliació de l’Hospital. És per això que demanen ampliar la construcció als dos sentits i que la C-32 comenci a actuar com una ronda pel municipi. A més, els republicans també demanen que la via pedalable prevista en el projecte de pacificació de la N-II, sigui seguint la façana marítima i no pel carrer Sant Jaume.

En aquest sentit, el portaveu d’Esquerra Calella, Xavier Ponsdomènech, ha demanat que no es caigui en el mateix error que en altres poblacions de la comarca on només va construir un accés en un únic sentit i ara es contemplen ampliacions.

Només s’ha contemplat una entrada i sortida en accés sud. Creiem que ja que ens hi posem, cal que fem les coses bé i no passi com altres poblacions de la comarca que en el seu dia no es va fer així i el temps ha evidenciat que és una mancança que ha comportat més aglomeracions a l’N-II.

Un dels motius principals pels quals demanen fer un accés en els dos sentits és per l’ampliació de l’Hospital. Els republicans creuen que la remodelació portarà un major trànsit de vehicles d’emergències i poder disposar d’una sortida de la C-32 en sentit nord permetrà un accés més ràpid al centre hospitalari sense passar pel Carrer St. Jaume. A aquest, li afegeixen més motius. autopista

Aniria bé pel trànsit de l’Hospital, però també per evitar que el carrer Jovara continuï sent un vial alternatiu al Sant Jaume. Si tenim un punt d’accés als dos extrems de la ciutat, alliberarem el trànsit intern. La C-32 actuaria com a una Ronda. I disminuiríem també el trànsit d’autocars i vehicles que creuen la ciutat per anar a la zona turística.

Aquesta, però, no és l’única mesura que ha proposat Esquerra per millorar el Pla d’Actuacions del Govern de la Generalitat. I és que els republicans també han presentat proposta en referència a la via pedalable que es contempla fent en el tram Mataró – Blanes. Mentre que la idea original del Departament preveu fer passar aquest corredor en paral·lel a l’N-II, els republicans consideren que, en poblacions com Calella, el més idoni seria fer-la passar per la façana marítima. 

Cada poble té unes peculiaritats que s’han de treballar. En el cas de Calella, l’N-II al pas de la nostra ciutat és molt estreta i se’ns fa difícil visualitzar un carril pedalable en bones condicions que pugui travessar la ciutat. Per això proposem traslladar-ho a la façana litoral.

Una proposta que, diuen, es podria fer en sintonia amb la moció que ja van aprovar tots els ajuntaments de l’Alt Maresme per unanimitat sobre les vies pedalables per interconnectar el nord de la comarca.

Amb tot el portaveu dels republicans ha demanat que s’escoltin les propostes del territori i ha denunciat no tenir coneixement fins a la setmana passada del vial d’accés proposat per l’Ajuntament. Ponsdomenech diu que, malgrat que l’alcaldessa va assegurar la setmana passada que fa tres anys que treballen en aquest projecte, l’oposició es va assabentar tot just fa uns dies.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep escrigué:

    Trobo que fan un enllaç molt proper al actual, no seria millor fer-ne un aprofitant l’entrada al Far de Calella? Una rotonda a N-II amb el camí del far, un vial passant davant el tennis i fins l’autopista.Un tram molt més curt i amb accés ràpid a Calella per l’altra banda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *