Salut obre la porta a posar fi a les quarantenes a principis d’abril

Si no irromp una nova variant que eclipsi l’òmicron, al mes d’abril podrien acabar-se les quarantenes, com les tenim enteses fins ara, i es deixarà de fer el recompte diari de casos Covid. Així ho ha anunciat aquest matí el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, qui ha avançat que l’estratègia que planteja el departament podria passar per gripalitzar la Covid. Així doncs, el procediment que hauria de seguir la població si dona positiu seria similar al de la grip, és a dir, quedar-se a casa i aïllar-se, i anar al metge en cas que els símptomes persisteixin o empitjorin.

La nova estratègia que preveu impulsar Salut a partir de l’abril suposarà deixar de fer proves diagnòstiques a tots els casos sospitosos i posar fi a les quarantenes i els confinaments tant dels positius com dels seus contactes estrets, que en aquest segon cas ara només afecten els no vacunats.

A finals de març hem de començar a comptar de manera diferent. Comptar cas a cas tindrà poc sentit si el virus evoluciona com fins ara. Impulsarem l’estratègia de vigilància reforçada.

La vigilància reforçada consistirà a recollir mostres a diferents punts de Catalunya per cobrir una població d’entre 300.000 i 500.000 persones. Això permetrà conèixer quins són els virus que estan circulant.

El pronòstic és que a llarg termini el coronavirus s’acabi normalitzant i es faci endèmic. El conseller ha explicat que el més probable és que es donin brots controlables de forma regular, com passa, per exemple, amb la grip. Un escenari de futur “optimista”, malgrat que les autoritats sanitàries no preveuen un final de pandèmia pròxim encara.

El que podria condicionar aquest canvi de paradigma és l’aparició d’una nova variant que faci emmalaltir greument a la població tot i estar vacunada.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *