Salut presenta el pla de vacunació a la població general, condicionat a la disposició de dosis

vacuna web ok

L’arribada de les vacunes de Pfizer, Moderna i AstraZeneca determinarà quan es podrà desplegar, i amb quin ritme, la campanya d’immunització de la població general que ahir va presentar el Departament de Salut. Se li donarà el tret de sortida després de Setmana Santa amb l’objectiu d’arribar a 5,7 milions de persones majors de 15 anys en el mínim temps possible. A raó de 500.000 per setmana. Els punts de vacunació seran els centres d’atenció primària, que hi destinaran entre dos i tres professionals, preveient habilitar espais addicionals quan la disponibilitat de dosis permeti augmentar el ritme. A Calella, es podria utilitzar la sala d’exposicions de la Cooperativa l’Amistat, com es va fer per la campanya de la grip normal.

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha recalcat que el pla previst està condicionat a la recepció de les vacunes i que, si cal, es punxarà el cap de setmana.

La gent normalment s’apuntarà durant la setmana, però si cal dissabtes i diumenges. Si hi ha les dosis no es quedaran a la nevera.

Tenim molt poca concreció i falta de previsió, i això complica la planificació. Veurem també quan arriba la vacuna de Jansen, que havia de ser a mitjans d’abril i ara sembla que es retarda a finals.

La campanya de vacunació a la població general es desplegarà als centres d’atenció primària i, quan es pugui augmentar el ritme, s’obriran espais annexes. Estaran cridats a vacunar-se tots els majors de 15 anys, amb l’objectiu d’arribar al 30% de la població al juny i al 70% -i per tant, a la immunitat de grup- a finals d’estiu.

A Calella, encara s’està administrant la vacuna als grans dependents i els seus cuidadors, i als majors de 80 anys. Hores d’ara es desconeix si s’habilitarà la sala d’exposicions de la Cooperativa l’Amistat com es va fer per la campanya de la grip normal. L’alcaldessa Montserrat Candini va anunciar fa uns dies que s’havia tornar a oferir a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Pel moment, encara s’està a l’espera de rebre instruccions del Departament de Salut.

Citació amb trucada o SMS

El Servei Català de Salut citarà per missatge SMS o trucada telefònica, prioritzant les persones més grans. El dia i l’hora s’haurà de concertar a través de la plataforma vacunacovid.cat, que encara no està activa.

Amb les dades d’indentificació que doni per la primera vacuna –el CIP o el DNI– l’usuari rebrà la informació de la segona dosi i un justificant d’immunització en format PDF.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat