Granyó torna a esclatar: “Exigim respecte i que se’ns escolti”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El president de l’Espai Caixa ha esclatat davant la “indiferència” de la classe política local a la seva reivindicació d’un centre integral per a la gent gran de Calella. Josep Maria Granyó va reforçar la seva petició arran de la investigació que va fer sobre el testament de Lluís Llobet. D’ençà de fer-ne públiques les conclusions, ha explicat que cap dels polítics actuals, ni tampoc els governants que ha tingut Calella des del 1969, se li han adreçat per donar-li cap explicació. Es queixa que s’utilitzi el “silenci administratiu” per donar carpetada al cas. Avui a La Ciutat, on hi participa com a tertulià, Granyó ha fet la lectura d’un manifest en què reclama l’equipament i exigeix que s’escolti al col·lectiu.

Josep Granyó ha explicat que li han arribat a les orelles expressions de mofa cap a la seva actuació per esbrinar si s’havien complert les voluntats del calellenc que va deixar tres finques a Calella amb el prec que servissin per a la gent gran desatesa. Durant aquest temps, el president de l’Espai Caixa no ha rebut cap imput per part dels dirigents locals, la qual cosa l’ha indignat i entristit perquè ho entén com una falta de respecte cap al col·lectiu que representa.

No demanem subvencions ni ajuts a fons perdut. La nostra contribució a l’economia supera en molt el que sol·licitem. El retorn és manifest. Exigim proporcionalitat. Com a punt final, exigim respecte i que se’ns escolti, sabent que als polítics els agrada més ser escoltats que escoltar. No volem ser invisibles en aquesta societat, sent només visibles en períodes electorals. No volem almoines ni comprensió forçada, així com tampoc paraules buides i complaents. Volem ser tractats d’igual a igual. Escoltats, i obtenir respostes clares i sinceres. No volem promeses. Volem fets.

Segons Granyó, els fets serien que es construís el centre integral de la gent gran, des d’on es puguin atendre totes les necessitats que té el col·lectiu: socials, formatives, d’integració tecnològica o sanitàries.

El que reclamem, Centre Integral o Centre Cívic Integral, ens correspon per justícia, per deute moral i per necessitat social. Podria ser l’inici d’un nou model de convivència social a Calella. Seria pionera en aquesta activitat. Senyors, és imprescindible un Regidor exclusiu que representi la Gent Gran, que participi en les decisions municipals que corregeixi el gran dèficit actual de propostes orientades a la Gent Gran.

A la tertúlia de La Ciutat, el president de l’Espai Caixa ha recordat que el col·lectiu de gent gran representa el 25% de la població de Calella. I que la seva contribució a la societat és molt important, a nivell fiscal, però també de coneixement i expertesa.

Aquest és el manifest dirigit al Govern Municipal de Calella, i a d’altres polítics, que signa el president de l’Espai Caixa de Calella:

El proppassat dia 10 d’abril, ja estem a dia 23, és a dir, que han transcorregut 13 dies, vaig presentar les conclusions de la investigació de la donació del senyor Llobet.

13 dies després, hi ha un silenci absolut per part del Govern de Calella. Ni un aclariment ni una explicació. Com es diu habitualment, silenci administratiu, per a donar per acabat un cas. És curiosa la utilització de certs termes lingüístics. Us recordeu de la paraula prego en la donació del senyor Llobet?

Les rèpliques i contrarèpliques són immediates per part dels polítics quan no estan d’acord en un tema, però això pot afectar la seva imatge política.

Com és possible que set Alcaldes, dels quals tres ja han traspassat, i desenes de Regidors, durant el període analitzat, no hagin fet cap mena de comentari? Disciplina de partit o desinterès interessat?

Tan poc importants som la Gent Gran que fins i tot en el cas que ens ocupa, hi hagi personal de l’Ajuntament que s’hagi pres com una anècdota graciosa envers la meva persona, amb el nom de “l’investigador”? (Això ha estat escoltat per una tercera persona.) Les casualitats de la vida ciutadana de Calella han fet arribar a les meves oïdes aquests comentaris. Aquesta falta de respecte no és només envers la meva persona; ho és, també, envers tota la Gent Gran a la que jo represento.

Això té a veure amb l’apreciació anterior d’anècdota graciosa i amb el silenci administratiu per part del Govern. Arxivar i oblidar. Són coses de vells. No tenen res més a fer…

Senyors Polítics representants dels ciutadans de Calella, responsables de la governabilitat de la ciutat i del seu present i el seu futur: varen ser escollits per portar a bon port la ciutat de Calella, fins i tot els ciutadans de be i la Gent Gran.

No us doneu compte de la importància de la Gent Gran, que som el 25 % de la població de la ciutat?

No us doneu compte dels valors que aportem a través de l’experiència i saviesa acumulats a través dels anys? Quin percentatge de delinqüència hi ha en persones de la nostra edat?

No us doneu compte que la vostra indiferència envers el nostre col·lectiu no es pal·lia amb actes protocol·laris, records periòdics i actes puntuals?

No us doneu compte del poder econòmic que aportem amb les nostres pensions i rendes, que són de 90 milions d’euros l’any, a la ciutat?

No us doneu compte del rentable que és tenir la major part de la Gent Gran contenta, satisfeta, feliç i participativa, dins la comunitat de Calella?

No us doneu compte de l’aportació a l’economia general de Calella que representa la nostra mà d’obra gratuïta, en oenegés, en tenir cura de familiars, etc.? Manteniment familiar, ajuts i d’altres. Podria ser suportable la societat de Calella sense la nostra contribució?

No us doneu compte que la majoria de Gent Gran volem compartir el nostre temps, els nostres records, els nostres problemes que tenim i hem tingut, les nostres solucions que utilitzem i hem utilitzat, amb gent que ens escolti, ens comprengui i que hagi tingut vivències similars? Volem gaudir de la nostra ben guanyada independència sense lligams, sense ser manipulats ni utilitzats. Això no treu que puguem conviure amb altres col·lectius, però sense imposicions ni protocols d’actuació. Sabem com actuar i com contribuir al desenvolupament dels més joves.

No us doneu compte que la nostra integració a la velocitat informàtica actual necessita d’un procés adequat al nostre perfil, essent conscients de la nostra incorporació, però al nostre ritme i amb els nostres coneixements?

No us doneu compte que totes aquestes necessitats i moltes més, només es poden tractar a través d’un Centre Integral, amb personal adequat i format segons els nostres perfils i amb ajuda tècnica?

Senyors, el que reclamem, Centre Integral o Centre Cívic Integral, ens correspon per justícia, per deute moral i per necessitat social. Podria ser l’inici d’un nou model de convivència social a Calella. Seria pionera en aquesta activitat.

Senyors, és imprescindible un Regidor exclusiu que representi la Gent Gran, que participi en les decisions municipals que corregeixi el gran dèficit actual de propostes orientades a la Gent Gran.

No demanem subvencions ni ajuts a fons perdut. La nostra contribució a l’economia supera en molt el que sol·licitem. El retorn és manifest. Exigim proporcionalitat.

Com a punt final, exigim respecte i que se’ns escolti, sabent que als polítics els agrada més ser escoltats que escoltar.

No volem ser invisibles en aquesta societat, sent només visibles en períodes electorals.

No volem almoines ni comprensió forçada, així com tampoc paraules buides i complaents.

Volem ser tractats d’igual a igual. Escoltats, i obtenir respostes clares i sinceres. No volem promeses. Volem fets.

No oblideu que lluitem pel vostre futur, també.

Donareu resposta al que plantegem? Heu de tenir en compte que no callarem.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *