El Govern valora habilitar el vot telemàtic per a la consulta sobre la platja de gossos

Tram de la Platja Gran
Tram de la Platja Gran

Uns 15.600 calellencs i calellenques podran participar a la consulta popular sobre la platja de gossos. En el llistat de persones que estaran cridades a les urnes no hi figuren les 1.123 que tenen animal de companyia censat. Així ho ha donat a conèixer avui la regidora de Participació de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, dies després que es confirmés que el grup promotor de la consulta hagi obtingut les firmes necessàries –i conformades– per forçar-ne la convocatòria. Ha dit que han arribat al mínim exigit per llei, però sense concretar-ne la xifra. Rando ha traslladat el compromís del Govern Municipal perquè tot el procés es faci amb les màximes garanties i ajustat a llei, i per donar compliment al resultat.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, la regidora de Participació s’ha mostrat molt cautelosa a l’hora d’avançar el calendari. El compte enrere es va activar en el precís moment en què es va comunicar el resultat de la validació de les signatures, divendres passat. Cindy Rando ha dit que volen ser molt escrupolosos a nivell legal.

No hem previst encara la data per celebrar la consulta. Volem fer-ho el millor possible, amb tota la documentació que se’ns requereixi. Que en el moment de celebrar-la, en tinguem totes les garanties.

El consistori constituirà una comissió de seguiment de la consulta que vetllarà perquè es compleixin tots els preceptes legals i aquesta se celebri amb plenes garanties. Això implicarà haver de fer una campanya institucional que arribi a tota la població cridada a participar-hi, a donar difusió de la pregunta que es farà i les opcions de resposta; a més de preparar la logística pel dia de les votacions. Està en l’aire si es farà coincidir en cap de setmana o si, per contra, la consulta tindrà lloc un dia laborable entre setmana.

La llei catalana del 2014 sobre consultes populars no referendàries i altres formes de participació estableix la obligatorietat del vot presencial. No obstant això, el Govern valora habilitar també el vot telemàtic amb el mateix sistema que es va utilitzar pel Pressupost Participatiu del 2020.

La llei diu que ha de ser presencial, però estem mirant que el vot pugui ser telemàtic (…) La idea seria repetir el format, però encara s’ha de confirmar. Estem parlant d’unes votacions similars a les d’unes eleccions convencionals, però adaptades a una consulta.

Segons ha confirmat la regidora de Participació, el cens per a la consulta estarà format per uns 15.600 calellencs i calellenques majors de 16 anys. Entre aquests no s’hi compten els que tenen animal de companyia.

Tenim el cens d’animals que hi ha a Calella, i els propietaris queden exclosos del llistat de votació (…) Si no m’equivoco, es tracta de 1.123 persones.

La regidora de Participació Ciutadana coincideix amb el grup promotor de la consulta que la ubicació de la platja de gossos, en el cas que el sí s’acabi imposant, s’haurà de decidir sota criteris tècnics. Però amb la condició que no impliqui la pèrdua dels reconeixements de qualitat turística i mediambiental.

Ho valorarem en funció del resultat. No em vull avançar a coses que potser no es compleixen; però sí vull assegurar que ho farem de la millor manera possible i complirem els requisits per mantenir la Q de Qualitat turística i la Bandera Blava.

El consistori estima que el procés de consulta popular no referendària tindrà un cost màxim aproximat de 15.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat