Salut vol millorar la cobertura de vacunació contra la grip de les embarassades

vacunas-a-embarazadas

Només un 3% de dones gestants es vacuna contra la grip a Catalunya. Salut ha focalitzat en aquest col·lectiu de risc la campanya de vacunació 2017-2018 que es va presentar ahir i començarà dilluns 23 d’octubre. Es distribuiran 1,2 milions de dosis de vacunacions que estaran disponibles en centres d’atenció primària i vacunals, per garantir la protecció òptima entre desembre i gener que és quan normalment comença l’activitat gripal.

La grip és una malaltia banal que afecta entre el 5% i el 20% de la població. Normalment la campanya se centra en promoure la vacunació entre els col·lectius de risc, i enguany especialment les dones embarassades. La vacunació permet generar anticossos protectors que es transmeten al fetus i s’allarguen fins els sis mesos de vida. Els professionals recorden que les gestants tenen més risc de complicacions i hospitalitzacions.

Altres grups poblacionals a qui es recomana especialment vacunar-se de la grip són les persones més grans de 60 anys, els malalts crònics, els professionals de la salut i cuidadors. També persones internades en residències o centres sociosanitaris, i professionals com policies, bombers o personal d’emergències i protecció.

Implicació de les farmàcies

El Col·legi de Farmacèutics de Catalunya col·laborarà amb la promoció de la vacunació de les persones que pertanyen als grups de risc i que freqüenten la farmàcia. Les 3.183 farmàcies comunitàries de tot Catalunya promouran també accions com la promoció del rentat de mans i altres mesures higièniques de prevenció.

El mes d’abril realitzaran una enquesta als usuaris per conèixer el percentatge de la població de risc vacunada.

L’activitat gripal a Catalunya durant la temporada passada va ser moderada: hi van haver 601 casos -la majoria de persones no vacunades-, entre les quals hi va haver 90 morts.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat