Sant Joan de Déu posa data a l’inici de les obres del nou centre d’oncologia infantil

SJD1

Serà abans de la primavera del 2018, un cop s’ha recaptat la meitat de la inversió necessària per construir el SJD Pediatric Cancer Center. Amb aquest objectiu es va posar en marxa la campanya de micromecenatge Para Los Valientes amb la qual Calella hi ha contribuït a través de diverses iniciatives populars i gremials, i com dèiem ahir, amb una aportació del fons de solidaritat i cooperació de l’empresa municipal Gestvia.

El director de l’hospital Sant Joan de Déu, Manuel del Castillo, confirma que el nou centre de referència internacional sobre el tractament del càncer infantil es començarà a construir abans de la primavera. Són declaracions al programa Islàndia de RAC1.

“Hauria de permetre atendre més nens, ara tenim dificultats perquè són molts, que vénen de tot el món i per atendre’ls millor: generar nous tractaments i noves teràpies que ajudin a curar-los millor i sense seqüeles. Més i millor. Ja tenim 15 milions i podem començar les obres, de fet tenim previst iniciar la primera fase el primer quatrimestre de l’any vinent”, ha declarat.

El centre s’està finançant a través de donacions, entre les quals les que s’han impulsat a través de la campanya Para Los Valientes. A Calella s’han realitzat diverses activitats i iniciatives per recaptar diners, entre les quals la Megapanera de l’associació de comerciants Calella Centre Comercial –que va aconseguir la suma de 13.640,45 euros– o la gala benèfica Para Los Valientes –que va recaptar 2.960 euros–.

La coordinadora de donatius de l’hospital, Glòria Garcia, agraïa a través de l’emissora les moltes col·laboracions rebudes. “Dono les gràcies a tothom que ens ha ajudat a arribar fins aquesta meitat. Des de la gent que ha donat milions d’euros, que n’hi ha hagut, fins qui ha posat un euro; els nens que han trencat la guardiola per donar-nos els diners. Sempre hem dit que volem que sigui l’hospital de tots i per a tots, i que el dia que s’inauguri sigui un orgull de tots”, ha dit.

Els donatius per a la construcció del SJD Pediatric Cancer Center es poden continuar fent a través de paralosvalientes.com. No hi ha import mínim ni màxim.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *