#Sant Jordi “A punt d’estrena”, de Maria Carme Roca

portada_a-punt-destrena1-668x1024

Maria Carme Roca descriu a la novel·la ‘A punt d’estrena’ el món de l’alta costura barcelonina. L’escriptora narra a la novel·la el somni d’una noia que als anys 50 vol ser maniquí, passant de ser dependenta als magatzems de Can Jorba a treballar pel dissenyador Manuel Pertegaz.

L’Eulàlia Rovira és una maniquí barcelonina cotitzada i de referència. La seva vida personal, en canvi, és un enfilall de desencerts. Per això ha decidit separar-se del marit, que cada dia que passa descobreix que se li fa més desconegut i inquietant.

Encara que de portes enfora ara sembla que la vida li somrigui, n’ha passat de tots colors amb una infantesa malaltissa, la guerra civil i una família difícil que es divideix entre Barcelona i Manresa. Però si la seva àvia, que viu ancorada en el passat, guarda un secret, ella sempre ha tingut un somni des de petita: el desig de convertir-se en una gran maniquí.

A punt d’estrena ens parla de la dificultat de conviure, de passions contraposades i del preu a pagar quan es persegueixen els ideals propis.

Maria Carme Roca de 60 anys, historiadora i filòloga, des de l’any 97 es dedica professionalment a l’escriptura. D’ençà d’aleshores ha publicat una cinquantena de llibres. La seva obra s’adreça tant al públic infantil i juvenil com a l’adult.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *