#Sant Jordi “Lladres”, Joan Todó

LLADRESmitjana

‘Lladres’ és el cinquè llibre de Joan Todó, que ens trasllada en el moment que ens cau la bena dels ulls. Ens adonem que l’emperador anava nu i a més era un lladre. Però aquesta revelació deixa a l’ombra altres mitges veritats. Al voltant hi ha més farsants. I correm el perill d’anar-ho oblidant tot i recular fins a la casella inicial. La literatura pot contribuir a la gran confusió, però també ens pot ajudar a revisar alguns plantejaments i esmolar la mirada.

En aquest recull de contes, Joan Todó, artesà tenaç i narrador versàtil, furga en els replecs de la nostra consciència i en la memòria dels darrers anys, per mostrar-nos el revers del qual hem viscut. Ens parla de lladres professionals o d’estar per casa, de grans i petits enganys; però també de l’autoengany que fem servir per anar tirant, la crossa indispensable per als qui s’esforcen a evadir-se d’una realitat tediosa, dolorosa o menyspreable.
Amb una prosa plena de matisos, retrata una indignació que no s’acaba, el desig sempre insatisfet de ser lluny d’aquí i la ràbia d’un món que es perd. La seva mirada escrutadora i irònica qüestiona les percepcions en què basem els nostres relats i identitats, amb un modèlic desplegament d’energia literària.

Joan Todó de 38 anys, escriptor. Ha publicat dos llibres de poesia, un llibre de contes, i una novel·la, a banda d’un relat llarg.
Ha traduït contes i un llibre de poemes. Té la seva secció fixe “Llegir escrivint” a L’Avenç.

MANUAL PARA MUJERES DE LA LIMPIEZA, LUCIA BERLIN

Amb el seu inigualable toc d’humor i malenconia, Berlin es fa ressò de la seva vida, sorprenent i convulsa, per crear veritables miracles literaris amb episodis del dia a dia. Les dones dels seus relats estan desorientades, però al mateix temps són fortes, intel·ligents i, sobretot extraordinàriament reals. Riuen, ploren, estimen, beuen: En definitiva sobreviuen.
Manual para mujeres de la limpieza és la recuperació d’una antologia de relats de, Lucia Berlin, morta l’any 2004 i revelació de les lletres nord-americanes de l’any 2015.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat