Sant Pol de Mar torna a celebrar la Festa Major de Sant Pau adaptada a la pandèmia

cartell sant pau

Des d’aquest divendres fins al proper dimarts Sant Pol de Mar celebra la seva Festa Major d’hivern, Sant Pau. Una celebració que torna a arribar marcada per les restriccions covid i amb programa reformulat i adaptat a la normativa del PROCICAT. La majoria d’activitats s’han programat a l’aire lliure, altres s’han hagut de suspendre, com el ball de festa Major, i la Fira del dia 25 canvia d’emplaçament i ja no es farà al bell mig del poble.

Divendres Sant Pol tornarà a estar de Festa Major, però encara sense recuperar la normalitat. Malgrat tots els canvis i reformulacions, el seu alcalde, Albert Zanca, s’ha mostrat orgullós que finalment puguin tirar endavant amb la festivitat.

Contents que com a mínim puguem fer alguna celebració, prioritzant les que es fan a l’aire lliure. Malauradament, ens trobem en aquest context de pandèmia, i, per tant, molt limitat en tot allò que desitjaríem, però ens hem adaptat.

La majoria d’activitats s’han programat a l’aire lliure, com ara el correfoc infantil o la cercavila de gegants, mentre que d’altres -com el concert de Sant Pau, l’acte de comiat del pubillatge o l‘espectacle infantil– tindran lloc al Centre Cultural i d’Esbarjo i només s’hi podrà accedir amb reserva prèvia d’entrada. Com a novetat s’han programat dues visites guiades a l’interior del búnquer de Can Villar. A més, enguany la tradicional Fira de Sant Pau canvia d’emplaçament i es muntarà al Parc de Can Villar. Una zona molt més amplia amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.

La fira que normalment l’hem traslladat al parc de Can Villar perquè és un lloc més amplia i dona la possibilitat de fer circuits d’entrada i sortida. Ens hauria agradat fer-ho al mig del poble, al carrer Nou, però les circumstàncies no ens ho permeten.

La festa de Sant Pau arribarà en el moment més crític per Sant Pol pel que fa a la situació epidemiològica. Amb una incidència acumulada a 14 dies de 5.000 punts, una RT d’1,58 i un risc de rebrot enfilat fins als 7.900 punts. De fet, en els últims set dies s’han diagnosticat 182 casos, que deixen l’acumulat dels darrers quinze en 272.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *