La Plataforma torna a reclamar l’aturada del projecte de l’Aldi a partir de les noves troballes

roser web ok

“Troballes excepcionals”. Així és com la Plataforma per la preservació de la Vil·la romana de Calella qualifica les estructures que s’han posat al descobert a partir de les intervencions que s’han fet al sector sud-est de la parcel·la on s’hi aixecarà l’edifici de l’Aldi sota el qual hi haurà un aparcament i la cripta arqueològica en què s’exposaran les ruïnes. A través de les xarxes socials, el moviment opositor al projecte de l’Ajuntament i que té el vistiplau del Departament de Cultura recupera la idea de jardí arqueològic on el patrimoni no quedi invisibilitzat i encapsulat en un espai de 3 metres d’alçada i en una planta subterrània.

La plataforma urgeix a aturar les intervencions al sector i replantejar el projecte que està en marxa, per tal de posar en valor el patrimoni històric i cultural de Calella. “Cap país civilitzat permetria aquest maltractament”, assenyala en l’escrit.

Reclamen que no es trinxin les restes per culpa del projecte constructiu i, en aquest sentit, exposen que s’ha de desplaçar la construcció de l’Aldi a la banda nord on no hi ha constància que hi hagin elements arqueològics.

El projecte de conservació de les ruïnes romanes del Roser impulsat per l’Ajuntament de Calella compta amb el vistiplau del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La Plataforma per la preservació de la Vil·la romana de Calella ha dut a terme diverses accions per aturar-lo, a nivell popular, administratiu i legal. Fruit d’això, la Fiscalia ha requerit diversa documentació al consistori sobre el procés que s’ha seguit fins al moment. De moment, no consta que s’hagi obert cap investigació en ferm.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *