S’obre la vacunació amb la tercera dosi per a la franja de 18 a 29 anys

El punt de vacunació de Calella està ubicat a l’Espai Mercat

Salut ha anunciat que amplia la població a qui s’administra la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid. Des d’avui, la gent d’entre 18 i 29 anys pot demanar cita prèvia al portal vacunacovidsalut.gencat.cat sempre que hagin passat 8 mesos d’ençà de l’última punxada. És un requisit especial que haurà de complir la franja d’edat a diferència de la resta, per a qui el temps d’espera és de tan sols 5 mesos. Això farà que la immensa majoria de joves no puguin rebre la tercera vacuna fins a finals del mes de març.

A Catalunya hi ha 16.000 persones d’entre 18 i 29 anys que ja poden rebre la dosi de reforç de la vacuna perquè formen part de col·lectius de treballadors essencials. La resta de joves hauran d’esperar que hagin passat 8 mesos d’ençà de l’última punxada. En el cas d’haver contret la Covid, hauran de fer-ho al cap de quatre setmanes.

El Departament de Salut ha informat que el 34,5% de la població catalana ha completat amb la tercera dosi la pauta de vacunació. On hi ha un percentatge més elevat és en la franja de majors de 80 anys, amb el 86,5%.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha analitzat la situació de la pandèmia indicant que “encara no s’ha assolit el pic de contagis de la sisena onada”. Amb tot, ha explicat que s’entreveu una desacceleració de la corba i que tot fa pensar que s’aconseguirà doblegar a partir de la setmana vinent.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *