Sant Pol de Mar prova els gossos en les tasques de salvament aquàtic

exhibicio-rescat

La població altmaresmenca és la primera de Catalunya en experimentar amb els equips canins en les tasques de rescats a la platja. Ha fet una prova pilot a la zona de les Barques, amb la participació d’un exmplar de Terranova de 5 anys. El consistori valora ara si incorporar aquest equip en l’oferta de serveis de platja de cara al 2018.

L’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que els animals que formen part d’aquests equips de salvament han rebut una formació especialitzada. Arran de la vinculació del consistori amb una de les empreses que es dediquen a l’ensinistrament de gossos va sorgir la idea de fer-ne una prova a la població que, segons afirma l’alcaldessa, es considera dog friendly.

Garrido ha dit que la participació dels gossos en operatius de rescat poden arribar a ser més exitosos perquè són més ràpids en l’atenció al banyista i no pateixen tant desgast físic com les persones: “Està molt ben acceptat pels bamyistyes perquè creuen que tenen una major seguretat. Quan fan un rescat es quan hi ha mala mar. Aguanta més el gos que un socorrista”

Ha estat una prova pilot amb l’objectiu d’incorporar equips canins en les tasques de rescat. El Narvin, un Terranova de 5 anys, ha estat un dels gossos que de manera experimental ha protagonitzat algun dels simulacres que s’han fet a la zona de les Barques.
L’Alcadessa de Sant Pol, Montserrat Garrido ens fa el balanç del primer cap de setmana

Amb aquesta iniciativa, Sant Pol busca ser pioner en aquest tipus d’assistències i es planteja permetre l’ús d’aquests animals els dies de màxima afluència de banyistes, per això l’any que bé es valorarà si, aquest tipus de salvament, podrà tenir cabuda als pressupostos.

Malgrat l’eficàcia contrastada dels gossos de salvament aquàtic, actualment no hi ha cap platja a Catalunya on estigui permesa la seva presència. Les normatives municipals els prohibeixen l’accés lliure, sobretot en època estival. En el cas de Sant Pol l’any passat van habilitar-ne una però no l’han pogut obrir un altre vegada:” La platja de gossos quan es va acabar l’estiu no la vam poder tornar obrir ja que era un espai on ens corbs marins emplomellats hi anaven a descansar i a pescar. Des de la Generalitat s’ha anomenat com una platja natural, els hem hagut de treure. De moment no tenim platja per a les persones que vulguin anar acompanyades de les seves mascotes“.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *