Els “top manta” passen de llarg de Calella

El fenòmen de la venda il·legal al carrer per mitjà de l’exposició de productes sobre una manta estesa al terra no té incidència a Calella. Sí que durant l’estiu apareixen els venedors ambulants i qui ofereix serveis a la platja. El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que aquestes activitats són perseguides i sancionades per la Policia Local.

El Departament d’Empresa i Coneixement està difonent pels mitjans de comunicació una campanya de consienciació sobre el top manta. Incideix en la inseguretat dels productes a nivell normatiu, també en termes de salubritat; el perjudici a l’activitat econòmica del país; i l’existència de grups organitzats al darrera d’aquesta venda il·legal.

A Calella, aquest fenòmen com a tal no es produeix, segons ha explicat el responsable de la Policia Local, qui ha recalcat que el cos actua, això sí, contra els venedors ambulants i els que ofereixen massatges a la platja.

“La implantació del top manta es va perseguir molt en un inici i, a Calella, no n’hem tingut ni ara ni mai. La patrulla de platja de la Policia Local sí que permet localitzar de manera molt ràpida als venedors ambulants i no se’ls deixa fer l’activitat. Ho tenim ben controlat”, ha assegurat Albert Torrent.

Aquestes activitats estan prohibides a l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana i Via Pública. Segons el règim sancionador que estableix, la venda ambulant no autoritzada està tipificada com a infracció lleu, així com la col·laboració amb ells. Les multes poden anar dels 100 als 500 euros. Però l’ordenança també sanciona als compradors d’aquests productes i serveis. En aquest cas, la tipificació és d’infracció greu i les multes són superiors, de fins a 1.500 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *