Agricultura donarà gratuïtament un got de llet als escolars catalans d’entre 3 i 12 anys

El programa “Llet a les escoles” es posarà en marxa el curs vinent a tots els centres educatius catalans que ho sol·licitin. La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella TV que l’objectiu és inculcar els bons hàbits alimentaris entre els infants en etapes de creixement.

Serret ha recordat que des del seu departament ja s’han dut a terme iniciatives similars per promocionar el consum de productes de la terra, en la línia d’habituar els infants a portar una dieta sana i equilibrada.

“És una evolució del programa ‘Fruita a les escoles’ que ja tenim en funcionament. El que volem és inserir cada vegada més la cultura de bons hàbits alimentaris, amb una dieta sana i equilibrada, durant les etapes de creixement. Evidentment prioritzem la política alimentària basada en la producció local”, ha exposat la consellera d’Agricultura.

Després d’haver provat el programa amb un retorn molt satisfactori, ha assegurat la consellera; Agricultura iniciarà ara el procediment per extendre’l al conjunt del territori. Hauran de ser els centres els qui hauran de demanar-ne la participació i, per tant, oferir un got de llet al dia als alumnes d’entre 3 i 12 anys. “Agricultura obre la licitació perquè les empreses que vulguin proveïr puguin presentar-se al concurs i, de forma coordinada, fer arribar la llet a les escoles que ho hagin sol·licitat”, ha concretat.

El programa es desenvoluparà en coordinació amb el departament d’Ensenyament i s’espera que els centres el vinculin amb altres activitats didàctiques sobre la producció agrícola i agrària a Catalunya, o la piràmide dels aliments.

“Llet a les escoles” té un pressupost de 2,5 milions d’euros finançats per la Generalitat de Catalunya, amb ajuts de la Unió Europea.

 

A continuació podeu escoltar íntegrament lentrevista a la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *