La gent, indrets, festes… Calella és la temàtica del Trofeu Rafel Carpinell

Convocat el 33è Trofeu Rafel Carpinell de fotografia de tema Calella. Foto-Film Calella obre el termini per rebre obres que representin la ciutat en el sentit més ampli: la gent, els paisatges, algun indret o qualsevol dels molts esdeveniments que se celebren al llarg de l’any. Les fotografies s’han d’enviar en format digital i qualitat òptima a l’adreça carpinell@fotofilmcalella.org; i el termini màxim és el 25 d’agost. Les bases del certamen exclouen explícitament les imatges creades amb Intel·ligència Artificial.

Foto-Film Calella crida a tothom a fer el pas i presentar-se al Trofeu Rafel Carpinell de fotografia, encara que no se sigui professional amb càmera. Gràcies als mòbils, ara tots tenim a mà l’oportunitat de capturar la bellesa d’un indret o un paisatge, una mirada, un gest, la quotidianitat o l’emoció d’un moment; i això és el que valorarà el jurat del certamen. L’únic requisit és que la fotografia estigui relacionada amb Calella, tal com ha indicat Josep Maria Colomer, membre de l’entitat.

S’ha de ser observador i tenir mirada fotogràfica, perquè a Calella tenim un veïnat i un munt d’activitats que ens donen tema per participar al trofeu Rafel Carpinell que portem organitzant des de fa 33 anys.

Les bases del concurs fotogràfic estableixen que es podran presentar un màxim de 3 obres per autor i que s’hauran d’enviar en format digital i qualitat òptima a l’adreça carpinell@fotofilmcalella.org fins el 25 d’agost, que és la data límit. Queden excloses les imatges creades amb IA (Intel·ligència Artificial). La decisió s’ha pres després de debatre-ho de portes endins.

Segurament ningú en presentarà, però que quedi clar que no volem malmetre les imatges representatives de Calella. Que es puguin retocar una mica, sí, però no crear-les del no res i que no pertanyin realment a la ciutat.

El Trofeu Rafel Carpinell entregarà la medalla daurada de Foto-Film Calella i 100 euros a la millor fotografia, a més d’una peça original de l’artista local Valentí Camps. Hi haurà un segon i un tercer premi, medalla de plata i bronze, respectivament.

Però l’honor de formar part de l’exposició col·lectiva que es portarà a la Fira de Calella i l’Alt Maresme serà per a tots els participants:

Com a mínim, una obra de cadascun dels participants s’exposarà a la Fira de Calella i l’Alt Maresme, com cada any, multitudinària. Hi passa molta gent, que les comenta i dona la seva opinió com un jurat més del trofeu.

El fotògraf calellenc Robert Lluís va guanyar el Trofeu Carpinell 2023 amb una instantània d’un correfoc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.