Joan Maria Arenaza fa la crònica del confinament a Calella a l’exposició “99 dies”

Personal d'Urgències de l'Hospital de Calella fotografiat per Joan Maria Arenaza
Personal d'Urgències de l'Hospital de Calella fotografiat per Joan Maria Arenaza

La imatge de Calella buida, sense gent al carrer però amb els balcons plens de vida, és la que millor representa què ha significat el confinament que es va decretar durant les setmanes més dures i complexes de la crisi sanitària pel coronavirus. Una situació que ningú recorda haver viscut mai i que el fotògraf Joan Maria Arenaza va tenir l’oportunitat de retratar amb la seva càmera. L’estat d’alarma va durar poc més de tres mesos, 99 dies per ser exactes, i aquest és el títol de l’exposició que ha preparat a mode de crònica del que va passar a Calella entre el 14 de març i el 21 de juny.

Carrers deserts, la carretera sense cotxes, una església a les fosques, i només vida als balcons i als centres del treballar dels sectors declarats essencials.

La crònica del confinament a Calella es podrà veure a través de les colpidores fotografies de Joan Maria Arenaza amb l’exposició 99 dies. Crònica de la Covid-19 a Calella que s’inaugurarà el 8 d’agost i estarà oberta fins a finals de setembre.

Vas veient la magnitud del que va passant i hi ha imatges que semblen de pel·lícules. Resulta increïble veure espais de Calella sense circulació, com l’Hospital Sant Jaume. Entrar-hi i no veure-hi ningú, impressiona i ho volia capturar com a testimoni del que ha passat.

Aquesta serà la primera incursió d’Arenaza en el món del reportatge fotogràfic, després d’haver exposat en diverses ocasions la seva obra artística.

Havia fet vàries exposicions, però més a nivell fotogràfic artístic. Aquesta seria la primera vegada que exposo material de reportatge pur i dur. És un tema que s’ha desenvolupat durant tres mesos, ha generat molt material, i penso que s’havia d’exposar.

Arenaza ha avançat que a l’exposició hi destacarà una fotografia del personal del servei d’Urgències de l’Hospital de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat