S’aturen les obres del Parc de les Veles perquè l’empresa adjudicatària ha fet fallida

Important contratemps per al projecte de construcció del Parc de les Veles, el nou espai verd a primera línia de mar que ha impulsat el Govern Municipal del PDeCAT i el PSC. L’empresa adjudicatària de les obres, Moix, Serveis i Obres SL s’acaba de declarar en fallida econòmica i això ha aturat els treballs. El consistori es reunirà aquest divendres amb l’administrador concursal per esclarir si té capacitat per completar les obres o renuncia a l’adjudicació en favor d’una altra empresa que ja s’hagués presentat al concurs públic. L’altra opció passa per convocar-ne un de nou. Sigui com sigui, el regidor de Medi Ambient ha garantit que el projecte estarà enllestit i operatiu abans de l’estiu, pels volts de Sant Joan.

Marc Buch ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV que van conèixer la situació de fallida de l’empresa la setmana passada i que s’ha convocat una reunió d’urgència per aquest mateix divendres per donar-li sortida. Admet que l’Ajuntament de Calella és víctima d’aquesta circumstància, com tots els veïns i veïnes, i indica que en cap cas està en qüestió el projecte en sí.

No som l’únic municipi afectat per la paralització de la seva activitat: aquesta empresa també treballava per Malgrat de Mar o Santa Margarida de Montbui, Molins de Rei, entre d’altres poblacions. Vull recalcar que en cap cas el projecte està en fallida, ho està l’empresa. Estem en víes de trobar-hi la solució, estem en converses amb l’empresa i hem iniciat els tràmits legals que tenim a l’abast per desencallar la situació. Però l’objectiu i el compromís de l’equip de Govern és que les obres estaran enllestides abans de l’estiu, i així serà.

Es refereix, concretament, a les dates pròximes a la festivitat de Sant Joan, a finals de juny.

El regidor de Medi Ambient ha detallat quines són les possibles alternatives per concloure les obres, que han quedat aturades en la fase final.

La primera opció és que l’empresa adjudicatària, per mitjà de l’administrador concursal, acabi les obres. La segona premissa seria que decidís no continuar l’obra i abandonar-la. Llavors -els serveis jurídics ho estan acabant de definir- però ens tocaria fer un nou concurs o bé assignar els treballs pendents a l’empresa que va quedar segona en el primer concurs fet. Es tracta d’una situació totalment extraordinària, l’Ajuntament no en té cap culpa.

Ara mateix, les màquines s’han aturat quan quedaven els últims retocs.

Queda pendent part de la jardineria, la plantació de les dunes, la instal·lació del mobiliari -bancs i papereres- i els jocs infantils, que és una cosa ràpida de col·locar. Estem a la fase final de l’obra.

El projecte es va adjudicar per un import de 323.000 euros, per actuar en una superfície de 3.321 metres quadrats. L’element més espectacular que tindrà el Parc de les Veles serà una àrea de fonts de terra per refrescar-se i jugar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *