Se superen les 200 donacions de sang en la marató de divendres a Calella

L'Ajuntament Vell era la seu de la marató de donació de sang
L'Ajuntament Vell era la seu de la marató de donació de sang

Tot i que el repte era arribar a la xifra de 300, un objectiu molt agosarat, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya es felicita per la resposta dels calellencs a la marató de donacions que es va fer divendres passat. En total, es van obtenir 208 donacions, majoritàriament d’habituals a les crides que fa la institució.

Els donants habituals no van fallar a la marató que cada any organitza per aquestes dates el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Setmanes abans o després, la solidaritat i sensibilitat dels calellencs que donen sang ha estat agraïda per la institució. “Han passat més de dues-centes persones, que són moltes perquè una donació ajuda a salvar fins a tres vides”, ha destacat la responsable de promoció del Banc de Sang i Teixits, Gala Cortel.

A través d’aquests actes, les maratons i les campanyes puntuals que realitza al llarg de l’any arreu del territori, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya fa pedagogia sobre la importància de ser donant i explica qui ho pot ser i quin és el procediment que se segueix. Per exemple, ha recordat Cortel, els homes poden fer-se extraccions de sang fins a quatre vegades l’any i les dones, tres. Entre donacions han de transcórrer, com a mínim, dos mesos.

És una informació que es fa extensiva al conjunt de la població i que també, d’una manera especial, es vol fer arribar al jovent, en qui cau la responsabilitat de fer el relleu generacional als donants habituals. És per això que la tasca de sensibilització es fa de ben petits i d’aquí que els superherois de la sang, el Fredi i la Neli, hagin tornat a assistir a la Festa dels Súpers. “Vam aconseguir la participació dels pares que donaven sang, mentre els nens, ja de ben petits, prenien consciència de la importància de donar sang i del perquè. Intentem aconseguir donants nous i joves perquè, tot i que cada any hi ha 200.000 persones que donen sang, alguns han de deixar de fer-ho per diversos motius”, ha recalcat Cortel.

La responsable de promoció del Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha recordat que cada dia es pot donar sang en els centres fixos, un dels quals és l’Hospital de Mataró. A dia d’avui, el nivell de reserves és òptim, permetent cobrir les necessitats dels pròxims 12 dies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *