Comença la campanya de vacunació contra la grip al CAP de Calella

L’Agència de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat ha distribuït més d’un milió de dosis de vacuna contra el virus de la grip per la campanya que ha començat avui dilluns i s’allargarà fins a finals de gener. Les vacunes estan disponibles a tots els CAP i s’incideix en els col·lectius de risc que són: persones mejors de 65 anys, malalts crònics i també personal sanitari.

Avui ha començat la campanya de vacunació contra la grip a Catalunya, amb l’objectiu d’evitar les complicacions d’aquesta malaltia que irromp cada hivern. La temporada passada, l’activitat gripal, tot i ser moderada, va provocar 623 casos greus, complicacions que van patir majoritàriament persones que no s’havien vacunat. Un 82,3% dels atesos.

Es calcula que la grip pot afectar entre el 5 i el 20% de la població general, i les persones grans i les que tenen malalties cròniques en són les més vulnerables. De fet, el col·lectiu que s’exposa a aquestes complicacions que poden derivar, fins i tot, en la mort. I no obstant això, el nivell de cobertura vacunal va arribar al 54,3% en les persones de més de 60 anys, quan l’OMS fixa l’objectiu del 75%; només es va administrar la vacuna al 19% dels malalts crònics. La campanya d’enguany també fa incidència en la vacunació entre els treballadors de la salut, tenint en compte que en temporades passades la cobertura només va arribar al 19,3%.

El Departament de Salut vol que s’incrementin les dades tenint en compte que la grip continua sent un problema molt important de salut pública que omple i arriba a desbordar els centres de salut.

Els símptomes de la grip

Febre alta (més de 38 ºC), calfreds, malestar general, tos intensa i persistent, mal de cap i dolors musculars és la simptomatologia pròpia d’un procés gripal, que acostuma a durar entre 5 i 7 dies. Com que es tractar d’una malaltia vírica no cal prendre antibiòtics. Les vacunes antigripals actuals estan molt purificades i gairebé no provoquen reaccions locals ni generals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *