Segona edició del tast solidari “vi per vida”

Presentació Vi per Vida 2014, arxiu
Presentació Vi per Vida 2014, arxiu

El tast de vins solidari Vi per vida impulsat pel sommelier Xavier Ayala tornarà a celebrar-se a Calella. Serà el dissabte 28 de novembre (18.00h) i gràcies a la iniciativa els calellencs que hi participin contribuiran, amb els diners de les entrades, a la recerca de la metàstasi del càncer.

La proposta és fer un tast de sis vins de diferents DO catalanes: Alella, Montsant, Priorat, Empordà i Catalunya. Està preparat per oferir el servei a 450 persones, que podran comprar les entrades de 5 euros als establiments Fruits secs Tulsà, Restaurant Sapore d’Itàlia i a l’Institut Bisbe Sivilla. També en línia, a través de la pàgina web Ticketea. El responsable d’aquesta iniciativa, Xavi Ayala, ens parla dels vins que es podran tastar: “Són 6 vins, 2 de blancs i 4 de negres. Entre tast i tast fem una explicació del vi amb música catalana moderna i també diferents sortejos de materials que estan vinculats amb el món del vi i altres sorpreses que hem preparat”. 

Com l’any passat, el tast de vins solidari es farà a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri i serà presentant per la periodista Elisabet Carnicé. El guiatge de vins anirà a càrrec de Xavi Ayala i comptarà amb la col·laboració dels estudiants dels cicles de grau mitjà i superior d’Hoteleria i Indústries alimentàries de l’Institut Bisbe Sivilla. Hi haurà servei de ludoteca infantil.

Els fons recollits a les campanyes de Vi per vida es destinen a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) que té un programa específic d’investigació de càncer i metàstasi i desenvolupa 50 projectes de recerca en aquest àmbit. Ayala explica el perquè es destinen els diners a l’IRB: “Creiem que és el laboratori d’investigació més important a nivell estatal i també del sud d’Europa. Però si demà veiem que els beneficis s’han de destinar a una altra part, doncs així serà. Nosaltres el que volem és ajudar als als investigadors que fan una gran feina per acabar amb el càncer i la metàstasi. Recordem que el 90% de les morts són per metàstasis”.

L’Ajuntament de Calella se suma així a la iniciativa, que compta amb les col·laboracions de l’Institut Català de la Vinya i de personalitats com el músic Joan Dausà o l’actriu Rosa Gàmiz.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat