Seguiment especial dels col·lectius vulnerables davant la baixada de temperatures

Comencem una nova setmana i ho fem amb petits canvis en el temps. Tot i que a partir de demà, i segons explica el meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Serra, s’incrementa la nuvolositat, el més destacat serà una nova baixada de les temperatures.

Una baixada de temperatures que es farà més accentuada a partir de la matinada de dimarts a dimecres. Davant d’això, els Serveis Socials de moltes poblacions activen protocols d’alerta i atenció als col·lectius més vulnerables com poden ser la gent gran que viu sola o les persones que dormen al carrer.

En el cas de Calella, des de l’àrea de Política Social les treballadores familiars fan el seguiment de les persones grans i també fan trucades als 366 usuaris del servei de teleassistència. Tots ells reben una sèrie de consells bàsics per afrontar la baixada de les temperatures de manera òptima i per evitar ensurts a la llar. Ho explica la regidora de Política Social, Margarita Valls: “Les treballadores familiars els hi fan les recomanacions per fer front a la baixada de les temperatures. Es fan trucades també als usuaris de la teleassistència. Cal disposar d’una reserva de medicaments mínima en el cas de la gent gran, de la gent que té malalties cròniques o respiratòries”. 

Un apartat important dins dels consells és el que fa referència a la cura amb els aparells de combustió com ara les estufes de gas. La regidora Margarita Valls en fa èmfasi especial: “S’ha de vigilar una mica el tema de les estufes de llenya, carbó o gas, si hi ha un braser, si hi ha símptomes de mareig, s’ha de ventilar i en cas de trobar-se malament que truquin al 112 per si poden patir els efectes d’una mala combustió”. 

Tot i que a Calella no s’hi detecta, segons Margarita Valls, gent que dorm als caixers automàtics, en cas que els agents de la policia de proximitat en detectin cap persona, se’ls ofereix una alternativa per evitar dormir al carrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *