Sense incidències en les primeres nits de confinament nocturn

toc de queda

La Policia Local de Calella de moment no ha sancionat a ningú per saltar-se el confinament nocturn. Així ho ha anunciat aquest matí al programa La Ciutat l’alcaldessa, Montserrat Candini, qui també ha agraït que el nivell de compliment del toc de queda hagi estat tan alt entre la ciutadania i ha apel·lat a la responsabilitat de tothom per poder frenar la propagació del virus i reduir les xifres epidemiològiques. Ho ha dit l’alcaldessa després que ahir es tornés a reactivar el Comitè de Crisi per fer un seguiment de la crisi de la Covid i avaluar la necessitat de prendre noves mesures per evitar el contagi entre la població. La primera mesura que s’ha pres en el marc d’aquest comitè ha estat tornar a posar en marxa la bossa de voluntaris.

La declaració del nou estat d’alarma, des del 25 d’octubre i fins al 9 de novembre, per contenir la propagació de la Covid-19 implica l’obligació de portar a terme un confinament nocturn de les 22 a les 6 h. Les primeres 48 hores del confinament nocturn han transcorregut a Calella sense incidències i el seguiment ha estat del 100%. Ho ha explicat l’alcaldessa Candini qui ha dit que de moment la Policia Local no ha hagut de sancionar a ningú.

Durant aquests dos dies el compliment del toc de queda ha estat molt elevat i no s’ha donat cap circumstància d’incompliment. La policial el que està fent és concentrar els seus actius fent actuacions preventives, no únicament al centre ciutat, sinó també en parcs, jardins i places, per evitar concentracions de persones.

Les multes per ser al carrer sense un motiu justificat poden anar dels 300 als 6.000 euros.

Candini també ha agraït l’elevat grau de compliment de la ciutadania de Calella i ha fet una crida a seguir per aquest camí. Apel·la a la responsabilitat de tothom per poder frenar la propagació del virus i reduir les xifres epidemiològiques que tenim a dia d’avui.

Vull demanar al conjunt de la ciutadania que estiguem a l’altura, des del punt de vist de compliment de les mesures. Amb aquest grau de compromís i corresponsabilitat, ens podrem en sortir, malgrat que hi ha un pacte econòmic molt gran amb el tancament de la restauració i centres d’estètica.

El primer cap de setmana amb el toc de queda en vigor coincidirà amb Tots Sants i quan la Romeria de Calella puja a Montserrat. Malgrat que s’ha suspès el viatge, tal com Ràdio Calella TV informava fa uns dies uns 300 calellencs aniran aquest cap de setmana Montserrat. Amb tot, Candini els demana molta prudència i responsabilitat.

Tot i que per nosaltres la romeria és molt important, per tot el que representa i la pau i espiritualitat que ens dóna, però és evident que si no es respecten les mesures, poden tenir un component de perill i risc importantíssim. Per tant jo els hi demano màxima prudència i responsabilitat amb les activitats que volen fer.

Davant l’impacte de la segona onada l’Ajuntament de Calella també ha reactivat el Comitè de Crisi que farà un seguiment exhaustiu de la pandèmia i de les noves mesures que puguin entrar en vigor. De moment s’ha tornat a obrir la bossa de voluntaris. Una xarxa de persones que donaran suport a l’Àrea de Política Social per a l’atenció de persones en situació de vulnerabilitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *