Porti: “Si no tinc el suport de totes les forces polítiques, no acceptaré el càrrec de síndic municipal”

Porti durant el sorteig dels comerciants.
Porti durant el sorteig dels comerciants.

Pere Porti només serà defensor del ciutadà si rep el suport de totes les forces polítiques del consistori. Així ho ha fet saber l’empresari calellenc després de ser l’única persona que ha presentat candidatura per ocupar el lloc de la síndica actual Sílvia López, qui va renunciar el càrrec tot just fa un any al·legant motius personals. Després d’una convocatòria marcada per les demores que va provocar la Covid i per la manca de candidatures, ara la de Pere Porti haurà de ser ratificada pel consistori. Serà en un Ple Municipal quan l’alcaldessa elevi la proposta per votar i es designi el nou síndic. En la seva primera entrevista al programa La Ciutat, Porti ha explicat que es presenta per responsabilitat social i diu que si no rep el suport de totes les forces polítiques, sentirà que no és la persona adient pel càrrec.

Porti ha dit aquest matí que s’ha presentat per responsabilitat i última hora després d’assabentar-se que ningú volia ostentar al càrrec.

És un càrrec al qual em presento per responsabilitat. Com que l’Ajuntament va crear aquesta figura per Calella és important que hi sigui i continuï. M’hauria agradat tenir més competència. Que en dues convocatòries i una pròrroga no s’hagi presentat ningú aquí vol dir que hi ha un problema.

Per tal de designar-lo caldrà que rebi el suport de 3/5 parts dels membres la Corporació Municipal; i si no, en segona ronda, la majoria dels vots serà suficient. Porti però, diu que probablement renúncia si no surt elegit en primera volta, perquè significarà que no té el suport de totes les forces polítiques.

Si aquesta majoria primera no s’assoleix, em veuré en l’obligació moral de no poder acceptar el càrrec. Sé que el nomenament estarà donat, però automàticament diré que no tinc el suport de tothom i acceptaré el càrrec com a una mena d’interval.

Amb tot, Porti assumeix també que és un càrrec de responsabilitat i que pot tenir molta repercussió. Diu que si no pot actuar lliurament i “li posen traves”, també serà un síndic temporal.  

És un càrrec de molta responsabilitat, sense sou i que et pot portar problemes. Si tu comences actuar en diferents sectors que la ciutadania considera que no estan funcionant correctament, l’administració  es pot enfadar. Jo si no puc actuar lliurement, també seré un síndic temporal.

El càrrec de Defensor o Defensora de la Ciutadania és per un termini de cinc anys, podent repetir en el càrrec cinc anys més.

Vinculat al teixit comercial de la ciutat

Amb formació d’enginyer tècnic industrial Porti és gerent des del 1995 de l’empresa familiar Porti Calella. A més ha estat vocal de l’Associació de Comerciants de Calella Centre Comercial, encarregat de l’apartat de campanyes de promoció. També ha estat membre de l’equip de treball de la secció Índia de Foto-Film Calella (dedicada a col·laborar amb la Fundació Vicente Ferrer) i de l’equip de treball del Cinema-club Zitzània. Porti també ha format part de l’equip de la Col·lecció Humet Saula. En l’actualitat segueix sent membre del grup Amics del Far, organitzadors de l’acte d’aniversari.

A més, Porti també és autor del llibre “Les Torretes de Calella, un estudi” i ha estat col·laborador de les publicacions “Estela” i “Reporter”.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *