Sense la Rua de Carnaval per falta de participants

Foto: Calella Barcelona
Foto: Calella Barcelona

Calella i Pineda de Mar es quedaran sense una de les grans festes del seu calendari. L’alcalde Xavier Amor avançava fa uns dies que el 2022 tampoc hi haurà la Gran Rua de Carnaval de l’Alt Maresme i la comissió organitzadora n’ha detallat el motiu: la pandèmia. I és que els grups i comparses que acostumen a girar per Catalunya amb els seus balls i disfresses no han tingut temps material per preparar-se. Caldrà esperar al 2023 per tornar a veure les seves creacions desfilant pels carrers i per assistir al ball que es feia a la Fàbrica Llobet-Guri.

En una entrevista a La Ciutat, el tresorer de la Comissió del Carnaval de l’Alt Maresme, Xavier Batlle, ha explicat que van sondejar a tots els grups i que només un estava decidit a venir.

Hi ha hagut la incertesa de quan es relaxaran les restriccions, que fa relativament pocs dies, les comparses no han tingut temps material de fer disfresses i carrosses. No hi ha participants per poder fer la Rua. Només vam trobar un grup de Montcada, que estava decidit a venir.

No hi haurà rua ni tampoc el ball de Carnaval de la Fàbrica Llobet-Guri, que Batlle diu no es poden deslligar una de l’altre.

No es farà perquè rua i ball era un tot. A la Fàbrica Llobet-Guri fèiem el final de festa i aprofitavem per fer el lliurament de premis.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, va avançar dilluns a la ràdio la decisió de suspendre la cita del 2022, que també té efectes en l’economia dels dos ajuntaments, que no hauran de transferir la subvenció que concedeixen a l’organització per la logística i els premis.

En el tema econòmic, i com que han tingut molta despesa per la pandèmia, als ajuntaments els anirà bé estalviar-se les subvencions dels últims dos anys.

La Comissió del Carnaval de l’Alt Maresme garanteix la rua pel 2023, si no hi ha algun altre daltabaix que ho impedeixi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat