Els socorristes es protegiran amb ulleres i material de snorkel mentre duri la pandèmia

Captura de Pantalla 2020-05-11 a les 14.45.40

Aquest passat cap de setmana els esportistes federats han pogut tornar a l’aigua. L’Ajuntament de Calella va aixecar la restricció la setmana passada. I amb el retorn dels esportistes a l’aigua, s’ha reincorporat també el servei de socorrisme. Des d’aquest passat cap de setmana 5 socorristes de Pro Activa Serveis Aquàtics han vetllat per la seguretat de tots els qui s’han apropat fins a la platja per fer esport. Aquest servei estarà disponible cada dia de 7h a 21.00 h ininterrompudament, adaptant-se a les franges horàries permeses per fer esport. Des de Pro Activa expliquen que han reorganitzat el servei per donar una cobertura diària amb la reordenació que pugui haver-hi amb cada fase.

També han readaptat tots els protocols i procediments a la nova situació actual. Es controlarà l’afluència de gent que passa pels llocs de socors, es desinfectarà tot el material degudament i s’adapten també els rescats aquàtics. Oriol Canals és director de Pro-Activa.

Desinfecció més profunda, deixar-los més temps desinfectant, controlar el pas pel lloc de socors, i l’afluència d’usuaris. I en la part aquàtica, que el que fem és adaptar el protocol i procediment que ja existeix,afegint nous elements de protecció individual com poden ser les ulleres que cobreixen ulls i nas i l’snorkel que cobreix la boca.

La fase 0 del pla de desescalada del confinament per la pandèmia del coronavirus no permet el bany en general, ni prendre el sol a la platja, però sí anar-hi a passejar i jugar. És per això que durant el dia els socorristes també vetllen pel compliment d’aquestes normes.

El que fem és donar el mateix servei encara que no es pugui anar a banyar perquè sí que hi ha gent que baixa a la platja. També reforcem a la policia intentant donar prevenció i explicant als usuaris que no es poden banyar i si veiem alguna cosa donar avís.

De moment treballen 4 socorristes en dos torns entre setmana i 5 durant el cap de setmana. Amb la desescalada de la fase però, es preveu que a finals de juny es puguin incorporar els 9 socorristes, que normalment treballen a les platges de Calella.

Estem parlant que els mesos de juliol i agost ja podrem incorporar els 9 socorristes que som habitualment. A partir del 13 de juny en comptes de 4 entre setmana serem 5 fins a finals de juny i després juliol i agost ja, tenim l’equip complet de 9 persones.

Canal també ha volgut fer una crida a tenir cap i fer un ús responsable del mar. Amb tot, assegura que l’aigua encara és freda i recomanar l’ús de neoprè, fer un bon escalfament previ i no entrar de cop a mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat