Set fotògrafes en les exposicions de fotografia del Festimatge

Festimatge 2018

Fins a 23 exposicions es mostraran enguany en el festival anual Festimatge. Al seu pas pel programa La Ciutat, el responsable de la secció de Fotografia de Foto-Film Calella, Quim Botey, ha destacat la presència de set dones fotògrafes en la mostra, que es celebrarà del 7 al 29 d’abril.

«Aquest any tenim, com cada any, de fet, overbooking d’exposicions. Tenim més sol·licituds i més exposicions que volem exposar de les que podem exposar. Estem satisfets que hi puguin caber 23 exposicions. […] Aquest any hi ha 7 dones, 7 fotògrafes, i sense buscar-ho. Seleccionant, mirant, no buscant que hi hagi dones, vam veure que tenim 7 dones fotògrafes que exposen al Festimatge»

Botey ha fet una crida a la gent de Calella perquè assisteixi a les exposicions, ja que les visita més gent de fora que de la ciutat.

«És curiós que a l’estadística tinguem més gent de fora que de Calella i penso que a Calella som prou coneguts i la gent ens coneix prou amb les exposicions que fem, però a vegades no només han de ser fotografies de la nostra ciutat o de la nostra gent sinó que poden ser fotografies de gent de fora i fotografia d’autor, que és el que nosaltres representem a la Fàbrica Llobet. Queda un conjunt de 23 exposicions i val la pena arribar allà i veure-hi i gaudir-ho»

Botey ha explicat que els fotògrafs que exposen venen, sobretot, d’Espanya i de Catalunya, però ha subratllat la col·laboració amb un fotògraf d’Iran.

«Aquest any tenim un fotògraf de l’Iran. Ens ho va sol·licitar ell, vam estar coordinant amb ell el tema i ens ha semblat prou interessant i el tenim. Curiosament, ara des de l’Iran, suposo que ell ho ha explicat, ens estan enviant d’agrupacions d’Iran un bombardeig de propostes, que ja no en podem agafar cap, però per un altre any ens poden servir. Les exposicions venen del sud d’Espanya, del nord, de per aquí Barcelona… Intentem portar el que ens agrada però hem de mirar el pressupost que tenim a Festimatge de poder adaptar-nos»

El pressupost del Festimatge és de 40.000 euros, segons ha comentat Quim Botey.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al responsable de la secció de Fotografia de Foto-Film Calella, Quim Botey.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat