Set supermercats de Calella col·laboren amb el Gran Recapte

Imatge d'arxiu

Avui i demà té lloc a tot Catalunya el Gran Recapte que organitza cada any el Banc dels aliments, amb l’objectiu d’aconseguir menjar pels més desfavorits. Càritas Calella és el responsable de la gestió a la ciutat i ha preparat 8 punts de recollida d’aliments a 7 supermercats.

Josep Vidal, tresorer de Càritas i responsable de voluntaris del Gran Recapte, ha assegurat avui al programa La Ciutat que tot funciona segons el previst i ha agraït la tasca dels voluntaris i la col·laboració de l’Ajuntament.

«Tot funciona bé. Sempre hi ha algun petit desajust, però amb una trucada de telèfon es soluciona. Hem hagut de trobar 140 voluntaris, que els agraïm molt la seva solidaritat, les seves ganes de col·laborar. A l’Ajuntament també, perquè ens proporciona, durant avui i demà, dos cotxes amb 4 membres de la brigada per anar recollint. Després tenim un altre voluntari que amb la seva furgoneta, com cada any, també ens ajuda. Estem contents, esperem que la cosa surti bé»

Vidal demana a la ciutadania que doni el que la seva economia li permeti, però recorda que l’economat necessita oli perquè ja fa 5 mesos que la Unió Europea no els hi envia.

«Jo no sóc partidari de dir a la gent això, això i això. La gent que doni bonament el que pugui. Qui pugui donar mig quilo d’arròs, que doni mig quilo d’arròs i qui pugui donar 5 quilos, que doni 5 quilos. El que vaig dir és que estem escassos d’oli perquè els aliments bàsicament ens venen de la Unió Europea, que és qui ens portava oli d’oliva. Bàsicament, des de fa 5 mesos no veiem ni oli d’oliva ni oli de gira-sol. Suposo que també tenen retallades»

Per aquest motiu, es veuen en la obligació de demanar-li a l’Ajuntament. Demana, això sí, oli de gira-sol, perquè considera que el d’oliva és massa car.

«Quan hi ha algun producte que no tenim, ho demanem i ho paga l’Ajuntament. Si ha de pagar l’Ajuntament jo no sóc capaç de demanar-los-hi 300 ampolles d’oli que s’anirien a 1.500€. Tot el que compra l’Ajuntament ho paguem entre tots, amb els impostos»

Els aliments que es recullin gràcies al Gran Recapte es gestionaran des de l’economat de Càritas. La setmana passada, va arribar a repartir els productes a 123 famílies, una xifra que Vidal ha qualificat de “trist rècord”.

«Des de fa 4 anys tot es queda a Calella. Inclús fa 4 anys que ens van donar d’un altre Càritas tres tones d’aliments perquè per les nostres necessitats no havíem recollit prou. Ara és evident que recollim suficient i els dimarts, dimecres i divendres a la tarda, no baixem de 100 famílies. La setmana passada vam arribar a 123 famílies, que és el trist rècord de Càritas. Aquesta setmana, 103, altres setmanes 116, altres 115»

Durant el Gran Recapte de l’any passat es van recollir 22.200 kg i fa dos anys, 22.000 kg. Aquest any s’espera superar aquesta dada, ja que els alumnes del Freta ja han recollit 950 kg. Josep Vidal diu que també es pot considerar un Gran Recapte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.