S’inaugura l’exposició “Calella és solidària”

Aquesta és una mostra els projectes solidaris que es fan a la ciutat i de les entitats del Consell Municipal de Solidaritat que els duen a terme, com son Calellaxrefugiats, Pau i Solidaritat, Agenda Llatinoamericana, Acció Solidària Sense Fronteres, Connect Destiny ORG, Associació Moussa Molo – Koddigal, Pro-Dansa, Associació Sembrar para Recoger, Associació Àfrica Increïble, APAC, Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara, Agermanament sense fronteres, Caritas Calella, Fundació Educació Solidària, Escola Pia, i Fundació Vicenç Ferrer.

L’exposició està conformada per material de cada entitat, fotografies i objectes de la comunitat en la que aquesta treballa, així com un plafó informatiu del seu projecte. També formen part de l’exposició una col·lecció de quadres de l’artista creativa Noemí Morgavi, que representen cada una de les entitats participants.

L’exposició romandrà oberta dues setmanes, fins al diumenge 25 de novembre, i com apunta Bernat Vilella, un dels organitzadors, l’objectiu és fer prendre consciència de quina és la situació en alguns indrets del tercer món.

Es tracta que entre tots anem prenent consciència del món en el que vivim, i que entre tots ens apropem, no només als més necessitats que tenim a casa nostra, sinó a les persones més necessitades que hi ha en una altra punta de món.”

Vilella també explica que “Calella és solidària” no és una exposició estàtica, sinó que surt de les portes de l’Ajuntament, i barreja l’art i la tecnologia per tal que sigui atraient per al públic més jove. Així, per una banda, es faran xarrades als instituts de la ciutat per treballar què és la cooperació i la solidaritat; i per l’altra, s’organitzaran visites a l’exposició per als estudiants, en les que, mitjançant una experiència interactiva a través d’un sistema de codis QR, aniran coneixent les entitats participants i aprendran sobre la seva activitat.

Enguany hem fet uns quadres amb una imatge identificativa de cada entitat, que d’alguna manera aporta més activitat i bellesa a l’exposició. A més a més, en aquests quadres hi ha uns codis QR que són per uns projectes que es realitzen amb els instituts de Calella, a on anem a fer unes xarrades durant aquesta setmana que ve, a explicar què és la cooperació, la solidaritat, a prendre entre tots una mica de consciència amb els més joves. La setmana següent venen aquí, a l’exposició, a fer una visita, i a través d’aquests codis QR, accedeixen a una pregunta, resposta de la qual la trobaran en el racó de cada entitat.”

 


Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *