S’instal·la una segona càmera de reconeixement automàtic de matrícules al carrer Sant Jaume

camera

Ja n’hi ha una que funciona a l’accés a la rotonda del Far i que registra els vehicles que entren a Calella en sentit nord. L’altre s’està col·locant a l’alçada de l’edifici dels Frares i controlarà els que van en direcció Barcelona. El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha explicat que la informació de la lectura de les matrícules es compara amb la base de dades dels vehicles que busquen els cossos de seguretat.

Aquesta actuació respon al desenvolupament d’un pla de seguretat que es va posar en marxa l’any passat amb la instal·lació de la primera càmera a l’alçada del mirador Lluís Companys, tal com ha explicat el tinent d’Alcaldia Albert Torrent.

Són càmeres que es situen a la N-II per fer un control de matrícules. En col·laboració amb d’altres cossos de seguretat s’entren a la base de dades on hi ha les matrícules de cotxes robats o sospitosos d’activitats delinqüencials, i si passen per aquí salten les alarmes per poder comunicar-ho. No és captació d’imatge sinó reconeixement de la matrícula, amb la informació del dia i hora de pas.

Amb aquest segon dispositiu, es garantirà el control de tots els vehicles que entren i surten de Calella.

El principi bàsic sobre la seva ubicació era que n’hi hagués una a l’entrada del municipi direcció Girona, i l’altre direcció Barcelona. Aquesta és la que ha de controlar els vehicles que van en direcció Barcelona.

Una senyal a la Plaça de les Roses informa de la presència de la càmera de vigilància, que encara no està del tot instal·lada.

Deuen estar fent proves perquè aquí no hi arriba l’electricitat i s’ha hagut de posar una càmera que va amb bateries que es carreguen de nit amb l’enllumenat públic. I deuen estar fent proves de connectivitat amb el Wimax de l’ajuntament.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha explicat que la informació de la càmera de reconeixement de matrícules la gestionarà la Policia Local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat