“Sister Act”, el pròxim musical de l’Atsoc

L’actriu Whoopy Goldberg és la protagonista de les pel·lícules "Sister Act"

Una cantant de cabaret posa de cap per avall el convent de monges on la policia l’amaga i la protegeix de la màfia, que la persegueix després que el seu amant hagi comès un crim. La pel·lícula protagonitzada per Whoopi Golberg, estrenada l’any 1992, va ser tot un “hit” del cinema còmic musical i continua marcant rècords de taquilla a teatres d’arreu del món. “Sister Act” és el musical que ha escollit l’Atsoc per estrenar-lo aquest Nadal, com sempre, amb finalitats solidàries. A la direcció, Josep Grima i Pere Vendrell, amb Jordi Coll com a adjunt i responsable de producció.

Dolors Van Cartier és la protagonista de la història que explica Sister Act, un èxit de taquilla amb l’estrena cinematogràfica de la dècada dels noranta del segle passat i que continua representant-se en teatre d’arreu del món.

Un top ten dels musicals que és l’aposta de l’Atsoc per aquest Nadal del 2023. El títol arriba de la direcció del grup teatral calellenc, que ara en farà l’adaptació perquè s’ajusti a les seves possibilitats i compleixi amb la seva proposta artística: humor, cançons enganxadisses i ball. Ho ha explicat Jordi Coll, tresorer i qui serà el director adjunt i responsable de producció de Sister Act.

Entre totes les alternatives, ens vam fixar en “Sister Act”. La gent té present la pel·lícula i les versions teatral que s’han fet, també a Barcelona. Hi posarem el nostre toc personal: combinació d’humor, cançons enganxadisses i ball, que és el que ens agrada.

L’argument gira al voltant d’una cantant poc coneguda del cabaret Clar de Lluna, que és propietat del seu amant i padrí de la màfia, a qui veu assassinant un home. Per protegir-la de possibles revenges, la policia l’amaga en un convent de Sant Francisco, on l’introdueix disfressada de religiosa i li posa en nom de Marie-Clarence. La integració no resulta fàcil, especialment amb la mare superior, que li assigna la feina d’ocupar-se de la coral, que es dedica només a cantar peces dels anys 60. Ella li dona un nou ímpetu, nous ritmes, despertant habilitats i il·lusions entre les altres monges que acaben muntant un concert de gòspel davant del Papa.

Es recorda la icònica interpretació de Whoopi Goldberg i un elenc d’actrius destacades del cinema còmic. L’Atsoc encara no té assignats els papers, però no descarta obrir càsting públic. Serà quan tinguin tancat el guió.

Encara no. Ara estem en la fase de triar el musical i fer l’adaptació, i després obrirem càsting. Encara no sabem quan. En tot cas, en primera instància buscarem dins l’associació i, si no trobem persones per a posicions concretes, obriríem càsting públic.

El que sí està definit és l’equip tècnic del musical: Josep Grima, coordinador del musical, Pere Vendrell, director artístic, i Jordi Coll, adjunt de direcció i encarregat de producció. A la direcció de cant, Xènia Torres i Júlia Sunyer; coreografia, Jana Torres i Paula Casillanis, d’adjunta; adjunta a interpretació, Ariadna Coll; vestuari, Dolors Vives i Lídia Pidemunt; utillatge i atrezzo, Magda Pla i Mercè Marré; escenografia, Jordi Torruella i Ramon Mateo; i direcció tècnica, Albert Susmozas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *