Sitjà sobre el projecte de l’Hostal Vell: “Pensem que a finals d’any podrà estar força avançat, sinó acabat”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El tinent d’Alcaldia responsable de les àrees d’Hisenda i Obres Públiques ha explicat que el suplement de crèdit aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Calella garanteix la total execució del projecte per recuperar l’edifici de Can Saleta per a usos municipals. Amb els 573.000 euros del romanent de tresoreria s’enllestiran els treballs d’adequació interior i la construcció d’un auditori amb capacitat per a unes 150 persones.

Jordi Sitjà ha explicat que els recursos econòmics amb què es comptava només permetien executar part de l’obra interior de l’edifici. En els últims mesos s’ha estat treballant en la rehabilitació de l’estructura en tant que edifici del catàleg de béns protegits de Calella.

Amb aquest suplement de diners provinents del romanent de tresoreria s’evita haver de dividir el projecte en fases i s’aconsegueix escurçar el termini l’execució.

Haguéssim hagut de fer unes bases de licitació i adjudicació pel que teníem de diners: arreglar el nucli de l’edifici i probablement només la planta baixa i primera. D’aquesta manera ens permet fer el que toqui a la segona i l’ampliació del darrera, on hi va una sala d’actes amb accés independent lateral del carrer i on hi ha un pati vinculat al Centre d’Acció Jove (…) Pensem que a finals d’any podrà estar força avançat sinó acabat.

Sitjà ha insistit en què la recuperació de part del fons de tresoreria continua deixant l’administració local en una situació de prudència comptable. El tinent d’Alcaldia ha explicat d’on provenen els diners del que anomena una “guardiola virtual”, i que s’han anat acumulant en els últims exercicis.

La nostra capacitat d’ingressos, perquè hem cobrat més impostos de la construcció perquè ha anat més bé del que es preveia en el pressupost, o altres ingressos d’aquestes característiques, ha fet que tinguem aquests diners de més. I mantenint els 900.000 en previsió de despeses futures, el sobrant ens ho podem gastar, i és el que hem fet.

També ha donat resposta a la petició que se li va fer des de la CUP, en la línia que el Govern desobeeixi les directives de l’administració d’Hisenda i destini els diners a despesa social.

Com a reivindicació d’un partit de l’oposició que té aquesta vocació de sacsejar està molt bé la demanda, però nosaltres tenim la responsabilitat de governar segons està permès i amb rigor, i és el que tirem endavant.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia d’Hisenda i Obres públiques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *