Sorteig dels membres de les meses electorals per a les generals del 10-N

El ple començarà a les 17.30 h i es podrà seguir per Ràdio Calella TV.

El Ple de l’Ajuntament de Calella es reuneix avui en una sessió extraordinària (13.30h) per fer el sorteig públic de les persones que formaran part de les meses electorals per a les eleccions generals del 10 de novembre. El sorteig es fa per mitjà d’un programa informàtic que escull els titulars i suplents de les meses entre les persones censades al municipi que siguin majors de 18 anys i menors de 70 anys, que sàpiguen llegir i escriure.

Les persones que resultin designades rebran una notificació en un termini de tres dies i també un manual d’instruccions. Durant la jornada electoral, la seva funció serà constituir la mesa -integrada per un president i dos vocals-, rebre els vots dels ciutadans i realitzar-ne el recompte i l’escrutini. En compensació rebran una dieta econòmica i podran gaudir d’una reducció de la jornada laboral l’endemà de les eleccions.

Tot i que els ciutadans tenen l’obligació legal d’acceptar i exercir el càrrec de membre de la mesa electoral, la llei contempla un seguit de causes que poden ser al·legades per excusar l’assistència. S’han de remetre per escrit i de forma documentada a la junta electoral de zona d’Arenys de Mar en un termini de set dies a partir de la recepció de la notificació. La resolució de les al·legacions s’efectuarà en un màxim de cinc dies, i no es pot recórrer.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.