[AMPLIACIÓ] La Junta de Govern Local desestima el recurs de Calella en Comú i la CUP contra la contractació de Laroussi

Laroussi en un acte de campanya per a les municipals de Calella

L’Ajuntament de Calella ha publicat la resolució del recurs de reposició que van presentar Calella en Comú i la CUP per la contractació de Soufian Laroussi com a assessor del Govern Municipal en els programes de transparència, bona governança i relació entre partits. La decisió es va adoptar en la Junta de Govern Local del passat 2 d’octubre però se li ha donat publicitat en les últimes hores a través de la web municipal. En ella es resol que l’adjudicació és procedent perquè no s’incompleix la Llei de Contractes del Sector Públic i perquè Laroussi, que va formar part de la llista del PSC a les eleccions municipals, compta amb la capacitat d’obrar i amb la necessària habilitació professional. La seva contractació ha sigut un dels temes que més polseguera política ha aixecat en les últimes setmanes a Calella.

A Laroussi se’l va contractar com a assessor extern del Govern Municipal en matèria de transparència, bona governança i relació entre els partits -una àrea vinculada directament a alcaldia- fins el mes de desembre del 2019 i per un import total de 15.246 euros.

Podeu consultar l’acta de la Junta de Govern Local del 2 d’octubre clicant aquí.

La valoració del portaveu del Govern Municipal

El portaveu del Govern i també socialista Josep Torres ha posat de relleu la legalitat de la contractació i, en la seva entrevista al programa La ciutat, ha fet referència al debat plenari en què es va abordar aquesta qüestió a partir d’una moció presentada per ERC i Calella en Comú.

No hauria de sorprendre a ningú, s’ha fet un contracte menor segons marca la llei. Sé que vam viure un ple una mica kafkià en què dos grups van presentar una mateixa moció però un deia que era un contracte il·legal i l’altre que deia que era legal. He de donar-li la raó al regidor Ponsdomènech (ERC) perquè el contracte és legal.

També ha respost sobre quina és concretament la feina que està desenvolupant actualment en termes de transparència, bona governança i relació entre partits.

La gran feina que ha fet fins ara ha estat coordinar les demandes dels partits de l’oposició, que no vol dir anar a parlar amb ells. Les mocions o instàncies les està vehiculant, recerca la informació que pugui trobar desplaçant-se als departaments, i hi dona una resposta genèrica.

Ràdio Calella TV s’ha posat en contacte amb els grups municipals de Calella en Comú i la CUP perquè facin una valoració sobre la resolució que s’ha donat al seu recurs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.