Sushi, del barceloní Iván Morales, es fa amb el Trofeu d’Honor del Trofeu Torretes de curtmetratges d’aquest 2024

Iván Morales, director de Sushi

Ràdio Calella Televisió avança els noms dels guanyadors del 30è Trofeu Torretes de Curtmetratges. Un palmarès amb doble presència calellenca. D’una banda, Josep Maria Torrent s’ha fet amb el trofeu a millor curtmetratge documental – reportatge amateur amb Sekoti, el lleó de Savoti. Per la seva banda, Pol Mansachs es fa amb el Premi Ciutat de Calella dotat amb 100 euros per Lluna. El trofeu d’Honor, dotat amb 500 euros, al millor curtmetratge ha estat per Sushi d’Ivan Morales. És la primera vegada que un curt en català guanya el Trofeu d’Honor del Festimatge.

La resta del palmarès el completen Fer Pérez amb Hipocampo amb el trofeu al millor argument – ficció; Daniel Martínez s’ha fet amb el trofeu al millor documental – reportatge amb Cangrejo azul y una cámara de madera; el millor curtmetratge d’animació d’animació ha anat a parar a Agathe Sénéchal amb Au 8ème Jour.

Antes de que se poña o sol, de Nani Matos, ha guanyat el trofeu al millor curtmetratge argument – ficció amateur. El millor curtmetratge en català ha estat Sisè primera, d’Albert Carbó. El calellenc Pol Mansachs ha guanyat el Premi Ciutat de Calella amb Lluna. Pere Mas, responsable de la secció de curtmetratges del Festimatge, ha avançat que aquesta és la primera vegada que un curt en català guanya el Trofeu d’Honor.

Pel que fa als premis Ales, el trofeu al millor guió ha estat per Albert Mariné amb el curt Califòrnia; el trofeu a la millor direcció per Albert Carbó amb Sisè primera; el trofeu a la millor interpretació per Sara Martínez amb el curt 8 de febrero i finalment el trofeu a la millor fotografia per a Carolina Maltese i Gris Jordana per Lava.

El jurat ha estat format pel fotògraf i cineasta Edo García; el periodista i actor Josep Maria Alejandre i el crític de cinema de BTV, Carles Mir.

Tots els curmetratges guanyadors del Torretes 2024 es podran veure durant el 19è Festival de la Imatge de Calella que es farà del 13 d’abril al 12 de maig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *