Foto-Film Calella ja ha obert el termini per rebre curtmetratges per al Trofeu Torretes

Captura de 2015-11-06 17:29:53

Hi ha temps fins al 14 de desembre. Les bases ja s’han difós a través d’internet i directament a productores de cinema, i presenten petits canvis respecte a l’any passat.

Un dels canvis és que aquest any no cal pagar 10€ a l’organització per cada curtmetratge que es presenti al concurs. Es mantenen les nou categories de premis, això si, tant per a professionals com per a amateurs, i per al millor curt en català, a més del premi ciutat de Calella.

Pere Mas, responsable de la secció de Curtmetratges de Foto-Film, destaca que és un concurs que atreu a cineastes d’arreu del món. “N’hem rebut d’Iran, Israel, Japó… Les distribuïdores tenen curts de per tot i és una aportació molt important internacionalment

Captura de 2015-11-06 17:30:08Foto-Film selecciona els curts fins a trobar els finalistes, i un jurat expert acaba concedint els premis finals. Les projeccions es fan dins el Festimatge a l’abril. Cada setmana es fan projeccions i el darrer dia s’emeten els guanyadors.

Pere Mas voldria que hi hagués molta participació a les projeccions i que tothom que grava imatges quan va de viatge s’animés a fer vídeos casolans o curts amb el que enregistra. Mas: “El principal que esperem nosaltres és que sigui reconegut per tots els aficionats al cinema i que fan petits reportatges i que ara, per exemple, quan se surt de viatge fan filmacions els engresquem que facin un petit curt. Si no s’hi veuen en cor, que assisteixin a les projeccions i veuran el que avui dia es fa en cinema amateur i en curtmetratges“.

Pel Trofeu Torretes hi han passat cineastes novells que han esdevingut molt populars, com Juan Antonio Bayona, autor de «Lo Imposible» i també el film Tadeu Jones.

Estreno-Lo-Imposible-Wuaki-TVTadeu_Jones_cartell

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat