Tal dia com avui, fa un any…

Alumnes i pares a les portes de la nova escola, el 4 d'abril del 2018
Alumnes i pares a les portes de la nova escola, el 4 d'abril del 2018

S’estrenaven les instal·lacions de l’Escola El Far, l’antic Salicrú, a la Fàbrica Llobet-Guri. Va ser un dimecres, dos dies després que s’acabessin les vacances de Setmana Santa. Es va demanar un dia de permís extraordinari a Ensenyament per acabar el trasllat de tot el mobiliari i el material per així tenir-ho tot a punt quan els nens i nenes entressin a les noves aules.

Des de l’escola, la directora Anna Codina recorda aquell 4 d’abril del 2018 com un dia de nervis i il·lusió a parts iguals.

Va ser un dia molt emotiu. Estàvem una mica espantants per la nova distribució d’aules i patis. Tot va sortir rodó, alguns nens amb pena de deixar l’antic edifici, d’altres amb molta il·lusió. En general, tot ha anat molt bé aquest any.

El passat va ser un curs de molts canvis per a l’escola. Van estrenar les noves instal·lacions dins la Fàbrica Llobet-Guri, on es va desenvolupar un projecte arquitectònic de rehabilitació que li va valdre el Premi Bonaplata de valoració del patrimoni industrial, tècnic i científic. I va rebatejar-se amb el nom d’Escola El Far, la proposta que va resultar de la votació que es va fer entre tota la comunitat educativa.

Ara ja hi estat assentats. La directora assegura que el procés d’adaptació a les noves instal·lacions ha sigut molt ràpid i que ja s’hi senten “com a casa”.

No em pensava que l’adaptació fos tan ràpida. La vertitat és que sembla que hi portem tota la vida. Quan vam fer les portes obertes va ser molt diferent de les de l’any passat, ja ho tenim tot decorat i tot a lloc. Ens hi sentim com a casa.

El projecte de rehabitació per fer el trasllat de la nova escola va suposar una inversió d’aproximadament 5 milions d’euros, a càrrec d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest nou ús, s’ha convertit la Fàbrica Llobet-Guri en un complex educatiu de referència a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat