Tània Verge: “Necessitem polítiques d’igualtat en tots els àmbits”

La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya va afirmar ahir des de Calella que la lluita contra les violències masclistes és una qüestió de país. Tània Verge va participar en un acte organitzat per la secció local d’ERC sobre polítiques feministes, al costat de quatre dones calellenques que van compartir la seva experiència personal, d’activisme o professional per contribuir a una societat més equitativa. Una visita que es produïa en una setmana negre i cruel pels fets ocorreguts a Amposta, amb el feminicidi d’una dona de 34 anys a mans de la seva exparella; i l’assassinat d’un nen de 5 anys a Bellcaire d’Empordà, en el que tot apunta és un nou cas de violència vicària. S’ha detingut el pare, a qui s’atribueix també un presumpte intent de feminicidi de la mare del petit, que continua ingressada a l’Hospital Josep Trueta de Girona. L’Ajuntament de Calella ha fet minuts de silenci per condemnar els fets.

ERC ha posat un peu a la precampanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig amb la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, que ahir va participar en un acte sobre polítiques feministes que havia estat organitzat abans de la convocatòria electoral.

La consellera va expressar el seu sentit condol cap a les famílies i entorn de les víctimes dels casos de violència masclista i vicària ocorreguts en els últims dies a Catalunya.

Les violències masclistes han de ser una prioritat per tot el país, pel Govern de la Generalitat, està clar, però també per qualsevol institució, empresa o entitat veïnal.

La consellera d’Igualtat i Feminismes va assegurar ahir des de Calella que les violències masclistes són el principal problema de seguretat del país i la principal vulneració dels drets fonamentals de les dones. En aquest sentit, va defensar la necessitat de mantenir l’agenda de transformació feminista que ha activat el Govern de la Generalitat i que s’estengui a totes les capes de l’administració pública perquè sigui realment efectiva.

Haurien d’existir estructures d’Igualtat i Feministes a tots els municipis. Quan es poder fer aquestes polítiques a primer nivell de la societat tenen més recursos i més capacitat d’implementar-se. Necessitem polítiques d’igualtat en l’àmbit de l’esport, la cultura, la seguretat, en tots i cadascun dels àmbits de la vida.

ERC de Calella va convidar quatre dones calellenques de diferents àmbits personals i professionals a l’acte d’ahir a la Plaça de l’Església, on la consellera va expressar el compromís per l’equitat del Govern de la Generalitat, posant d’exemple el projecte sobre drets sexuals i reproductius de les dones que és pioner a nivell mundial. Ha consistit en el repartiment universal de productes menstruals reutilitzables que, segons Verge, actua en una triple direcció: trencar tabús sobre les regles, combatre la pobresa menstrual i també l’impacte sobre el medi ambient del consum de productes d’un sol ús.

A Catalunya cada any es generen 9.000 tones de productes no reutilitzables, tampons i compreses d’un sol ús. Els que tenen llarga durada contribueixen a la consciència ecològica del conjunt de la població, i al mateix temps, a trencar tabús.

La presidenta local d’ERC de Calella, Neus Pociello, va ser l’encarregada de presentar i moderar l’acte. Van fer-hi presència la diputada Mònica Palacín i l’alcalde de Sant Cebrià de Vallalta, Albert Pla, que en el seu lloc passarà a encapçalar la llista d’ERC del Maresme a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig.

El telèfon d’atenció contra les violències masclistes és el 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, és gratuït i confidencial.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *