Tejada (CECP): “Si mirem els diners que hem llençat per l’Oktoberfest, ens en faríem creus”

El portaveu de Calella en Comú Podem lamenta que el govern municipal no hagi aprofitat la renúncia de W2M per organitzar aquí la festa de la cervesa per apostar per un altre esdeveniment que aporti valor afegit i tingui un major impacte positiu en la destinació turística local. Sebastián Tejada ho ha dit aquest matí a LA CIUTAT, tot afirmant que l’Ajuntament ha “llençat” diners llogant la carpa on s’ha estat celebrant l’Oktoberfest, i que també s’utilitza per a d’altres esdeveniments de fira i festa major, en comptes d’almenys valorar-ne l’opció de compra. El subministrament, muntatge i desmuntatge de la instal·lació costa uns 50.000 euros cada any.

Sebastián Tejada s’ha mostrat crític amb la decisió del govern municipal de mantenir l’aposta per l’Oktoberfest, tot i assegurar que està demostrat que és un esdeveniment turístic que no contribueix al dinamisme i a la projecció de futur de la destinació local. Reprova que l’Ajuntament continuï proveint la carpa on se celebrarà la festa de la cervesa – encara amb dates i programació per conèixer –, ara a l’empresa que n’ha obtingut la concessió. Serien uns 50.000 euros anuals, pel lloguer i les feines de muntatge i desmuntatge.

Si mirem els diners que hem llençat a la festa de la cervesa, ens en faríem creus. Què hem aconseguit? Turisme que no gasta absolutament res, lloga les habitacions d’hotels a preus baixíssims, i només consumeix cervesa.

El portaveu de Calella en Comú Podem afirma que la seva anàlisi és compartida per l’empresariat turístic, que així li ho han reconegut en petit comitè. A LA CIUTAT, Tejada ha lamentat que aquesta opinió no es traslladi públicament i en culpa a les entitats del sector turístic i comercial que són reconegudes com a tal.

En privat em diuen que tinc tota la raó, i que necessitem crear producte de més nivell. En públic, en realitat no poden dir gran cosa perquè no hi ha un òrgan de governança del sector turístic i comercial. Qui ho lidera? No hi ha ningú.

Calella en Comú Podem ha presentat recurs contra l’acord del govern d’autoritzar l’obertura del bar rodó incloent l’espai infantil de llits i salts elàstics, argumentant que pot posar en risc la balustrada històrica de Jeroni Martorell i que no s’ajusta a la normativa de paisatge urbà. De forma taxativa, Tejada ha dit avui que si no es retiren s’estarà cometent una il·legalitat.

El govern pot agafar-se a la proposta que fem i acceptar positivament el recurs, reconèixer que hi ha condicions d’il·legalitat i resoldre el tema amb facilitat. No m’estranyaria que el mateix licitador estigués absolutament d’acord en fer-ho.

El portaveu dels comuns a l’Ajuntament de Calella s’ha mostrat contrari a la decisió del govern de la Generalitat de qualificar les piscines privades també com a refugis climàtics, que s’obrin a la ciutadania, i així permetre que es puguin omplir i reomplir en context de sequera. Ha dit que els propietaris d’instal·lacions privades – a diferència de les piscines municipals – no poden esquivar sinó que s’han de fer solidaris i complir amb les restriccions de consum d’aigua.

En matèria de mobilitat, aquesta setmana s’ha celebrat la trobada del govern amb els partits de l’oposició per compartir els detalls de la proposta de pacificació de l’N-II que treballa Territori. Doncs bé, Sebastián Tejada ha revelat que es planteja la construcció de tres noves rotondes i no dues, com havia avançat l’alcalde a RCT. A més del giratori de l’edifici Citroën i del que regularà l’accés al nou aparcament de Can Saleta, se’n dibuixa un tercer a l’alçada de l’Hotel Bernat II amb l’argument de facilitar l’entrada de vehicles de gran tonatge i autocars a la zona turística.

Sobre el nou vial d’accés a la C-32 pel Torrent del Raig, el portaveu dels comuns ha refermat la seva oposició a la proposta – que encara no és ferma –, defensant que hi ha alternatives que evitarien “trinxar” el sector on encara s’hi conserva activitat agrícola.

En clau 12M, des de Calella en Comú Podem s’advoca per a un futur govern d’esquerres a la Generalitat de Catalunya, liderat pel PSC o ERC i amb la candidatura encapçalada per Jèssica Albiach. Segons Tejada, l’experiència de l’última legislatura ha de servir d’exemple als republicans, que van optar per l’acord amb Junts, i això ha conduït a una legislatura poc productiva, al seu entendre. Considera que un canvi de majories podria ser la solució.

Si la victòria del PSC provoca un canvi en les actituds del PSC i ERC, i la solució és que hi hagi un tripartit d’esquerres, benvingut sigui.

Per cert, que Tejada s’ha refermat en què no s’han de limitar amb cronòmetre les intervencions dels regidors a les sessions plenàries perquè considera que aquest és el fòrum de debat per excel·lència dels assumptes que impacten en el dia a dia de les calellenques i calellencs. Sí opina que caldria ajustar les propostes que s’entren en el bloc de mocions a qüestions d’àmbit estríctament local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *