L’incivisme dels treballadors que fan les obres al Camp Nou

Queixes per l’actitud incívica dels treballadors de la constructora turca Limak que està fent les obres de reforma de l’Spotify Camp Nou i s’allotgen a Calella. L’alcalde Marc Buch va fer notar dijous que el comportament que tenen l’ha portat personalment a contactar amb un membre de la junta directiva del FC Barcelona per demanar-li que intercedeixi. I tot plegat després que una de les persones connectades a l’Instagram Live es queixés que el conductor de l’autobús que els recull cada dia a primera hora del matí no apaga el motor mentre s’espera.

Buch va compartir les gestions que ha fet amb l’entitat blaugrana perquè intercedeixin a l’hora de corregir les actituds incíviques dels empleats de l’empresa que fa les obres a l’Spotify Camp Nou. També va prendre nota sobre la queixa veïnal pel soroll de l’autobús que els recull a primera hora del matí, que no apaga el motor en situació d’espera. L’alcalde va advertir que passava nota a la Policia Local.

He parlat amb algun directiu del Barça per queixar-me d’això. Li he demanat que parlin amb l’empresa que tenen contractada perquè ensenyin civisme als treballadors que estan allotjats a Calella i siguin respectuosos, que no llencin llaunes al carrer, que és el que passa ara. I sobre el bus que els recull a les sis del matí, no en tenia coneixement, però parlo amb la Policia Local perquè hi faci passades perquè és evident que tenen l’obligació de parar el motor.

En el live que fa després de cada sessió plenària, l’alcalde Buch va informar d’altres qüestions d’actualitat que preocupen o capten l’interès de l’audiència. Per exemple, sobre el servei que presta la concessionària Urbaser i l’últim informe que se li ha fet. Va explicar que el govern ha pogut saber ara que s’havia acordat amb l’empresa una redistribució de tasques per reforçar la recollida de la brossa a costa de les hores dedicades a la neteja viària.

Respecte el plec inicial, fa 9 anys se li va dir a l’empresa que les hores destinades a la recollida de residus no eren suficients i es van agafar hores del servei de neteja. Això no estava escrit enlloc. És cert que en algun moment l’Ajuntament no ho ha fet… mmm, s’hauria d’haver anotat en algun punt. Bé, en tot cas, aquesta és la situació actual.

Buch va confirmar que es renovaran les bateries de contenidors dels carrers Doctor Vivas i Monturiol (a l’alçada del Parkinsol) amb els diners del programa d’inversions del pressupost del 2024. També de l’aparcament de Batrina, on en breu es repararà el sector afectat per l’incendi de finals del mes de febrer, que no es descarta fos intencionat.

En breu, no m’atreveixo a dir si serà la setmana vinent o en quinze dies, començarà a treballar l’empresa de paleteria que farà la reparació de la paret, que s’ha de refer tot per risc de caiguda, i també l’asfalt, a més d’adequar la zona de contenidors.

L’alcalde també va respondre a una pregunta sobre l’obertura de piscines privades com a refugis climàtics, aquest estiu. Segons Buch, una proposta electoralista del govern de Pere Aragonès, a qui li demana concreció i mesures a llarg termini i estructurals per preparar el país per a un escenari de sequera permanent com a conseqüència de l’emergència climàtica.

Que ens donin indicacions clares sobre què és i què pot ser un refugi climàtic, per decidir si les piscines de tots els hotels de Calella han de ser-ho i amb quines condicions. Demanaria al govern de la Generalitat que sigui rigurós amb el tema de l’aigua i que no es prenguin mesures segons el moment sinó per crear infraestructura.

L’Alt Maresme demana que la Generalitat de Catalunya inverteixi per a la regeneració de l’aigua tractada a la planta depuradora de Montapalau i aprofitar els 6 milions de litres d’aigua que diàriament s’aboquen a la mar.

Durant el live, l’alcalde va descartar una ampliació del nombre de places de la llar d’infants municipal El Carrilet sense el suport econòmic de l’administració catalana. També va confirmar que Can Saula obrirà com a centre d’art, en el seu conjunt, més enllà de la pinacoteca amb obres de la col·lecció privada Humet-Saula. “La voluntat és que sigui el més aviat possible”, va indicar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *