Transfusions de sang a domicili per a pacients de l’hospital de Calella

EDITATS_TRANSFUSIONS_13062022

Des de l’octubre del 2021, el servei d’Hospitalització a Domicili de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ofereix la possibilitat de realitzar transfusions de sang sense haver de desplaçar-se al centre hospitalari. Una iniciativa que es va implantar arran de la Covid, per reduir el risc de contagi, i que ara s’ha incorporat de forma definitiva al protocol de transfusions.

Les societats mèdiques accepten la transfusió a domicili sempre i quan hi hagi la presència de l’equip durant la primera mitja hora del procediment. És imprescindible també que els pacients estiguin en tot moment acompanyats i que visquin a prop d’un centre mèdic, per garantir una ràpida intervenció en cas que hi hagi alguna complicació.

El Banc de Sang ha supervisat el protocol i ha format el personal que realitza el servei de transfusions a domicili, a més s’encarrega de la direcció tècnica en l’àrea d’influència de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

A Catalunya, cada dia fan falta 1.000 donacions de sang per poder donar resposta a les necessitats de transfusió de sang dels pacients. Per col·laborar-hi, cal demanar cita prèvia al portal donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i reuneixi les següents condicions:

– Tenir entre 18 i 70 anys
– Pesar 50 quilos o més
– En cas de ser dona, no estar embarassada

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *