Tejada (ICV) compleix l’ultimàtum i denunciarà l’Ajuntament davant el Síndic de Greuges

guingueta repor 2

ICV, ERC i la CUP emprendran accions davant “l’opacitat” del Govern Municipal de Calella en relació al projecte de renovació de les guinguetes de platja. Tal i com va anunciar la setmana passada el portaveu ecosocialista Sebastián Tejada, que va donar una setmana de marge perquè se’ls facilités la informació demanada el 18 de gener, els partits d’esquerres de l’oposició a l’Ajuntament de Calella faran un pas endavant portant el cas al Síndic de Greuges o a l’organisme independent que gestiona reclamacions d’informació no ateses per part de l’administració pública.

Ho confirmava Tejada aquest dimarts a l’Info Migdia de Ràdio Calella Televisió, vuit dies després d’haver donat un ultimàtum al Govern Municipal del PDeCAT i el PSC.

“Vinc de l’ajuntament i a la meva guixeta no hi ha res. Tal i com vaig anunciar en nom dels grups que vam presentar la instància, ERC, la CUP i ICV, recorrerem a instàncies superiors. Podem anar a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat o al Síndic, que no són incompatibles entre ells. En les pròximes hores ho decidirem”, va anunciar.

Tejada considera plenament justificada la decisió del bloc d’esquerres de l’oposició a l’Ajuntament de Calella pel silenci que han tingut per resposta de part de l’executiu de Montserrat Candini. Deia que estan cansats de reclamar una informació que estan obligats a facilitar a la resta de partits municipals. “L’equip de Govern s’ha saltat les normes pròpies, el ROM, que dona un termini d’entre 4 i 6 dies de resposta, o si la documentació és complicada 15 dies. Els hem ultrapassat en els dos casos, i tampoc han complert el termini per comunicar que es tenen dificultats o que es denega la informació”, concretava el regidor d’ICV.

En la sessió plenària del mes d’abril, i en formular novament la petició d’informació, el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics va assegurar que s’havia entregat “tota la documentació que es té” i que el que falta “o no es té o s’està confeccionant”.

Una resposta que no ha convençut a ICV, ERC i la CUP, que insisteixen que l’informe tècnic que s’està reclamant ha de constar obligatòriament en l’expedient del projecte de construcció de les guinguetes. En aquest sentit, Tejada recordava que el procés es va desenvolupar de forma precipitada i inclomplint els cronogrames.

“El procés d’acceptació de l’obra acabada per part de l’Ajuntament es va fer cinc o sis mesos després que entréssin en funcionament. Volem assegurar que el procés de construcció es va fer complint les garanties que exigeix el plec de condicions ja que l’Ajuntament en serà el propietari durant un parell de dècades”, va concloure en declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Les quatre guinguetes de platja es van obrir l’estiu passat, pels volts de Sant Joan. Aquest ha estat un dels projectes polítics més controvertits de l’actual mandat, davant el qual el PP de Calella s’hi ha referit dubtant de la legalitat del procés realitzat. No obstant això, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va ratificar-ne la legalitat “tant des del punt de vista formal com material”.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al regidor-portaveu d’ICV a l’Ajuntament de Calella, Sebastián Tejada.

Pel moment, el Govern Municipal de l’Ajuntament de Calella ha declinat fer declaracions al respecte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat