Tejada (ICV): “La transparència en aquest govern és un forat negre”

Imatge d'arxiu

El regidor portaveu d’ICV, Sebastián Tejada, ha denunciat la falta de transparència del govern municipal. Considera que no han donat prou informació sobre certes despeses, com l’envelat de Mar, on actualment s’hi està celebrant la Oktoberfest o el projecte “Calella, ciutat d’escultures”. Són algunes de les qüestions sobre les que preguntaran al pròxim Ple Municipal, convocat per aquest dilluns 8 d’octubre.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Tejada ha assegurat que “la transparència en aquest govern és un forat negre” i ha destacat la seva voluntat de que la ciutadania tingui una informació correcta.

La transparència en aquest govern és un forat negre. Per molt que publiquin que compleixen d’una manera exagerada les exigències, la transparència és un forat negre i això ho explicarem abastament. La manera de gastar els diners; nosaltres preguntarem per la despesa de la carpa, que ens ha costat més de 50 mil euros, la instal·lació i treure-la, i que la Oktoberfest gairebé la ocupa el 80% del temps, però no li cobrem res a l’empresa de la Oktoberfest per aquesta ocupació, tota la despesa va a càrrec de l’Ajuntament que l’ha ocupat tres o quatre dies durant la Fira i la Festa Major.

El regidor ecosocialista també s’ha referit a altres qüestions, com el projecte “Calella, ciutat d’escultures” o les multes que s’han posat arrel de les càmeres de vigilància a l’accés de l’escola El Far.

Un altre tema molt relacionat amb la transparència és el de les escultures. L’alcaldessa va dir que faria 12 o 14 escultures, anem per 5; això ja ens ha costat prop de 90 mil euros i tot s’ha fet a base de contractes menors, tot i que l’escultor sempre és el mateix i que és un projecte global de l’alcaldia, s’ha fet obra per obra de tal manera que no hi hagi publicitat, no hi hagi possibilitat de concurrència per part d’altres artistes i, en definitiva, que no hi hagi transparència. Les 844 multes que es van posar en dos mesos a l’accés a l’escola en les hores d’entrada i sortida era una pèssima organització del trànsit. Ja ho vam preguntar al Ple passat, ens va dir el tinent d’Alcalde Torrent que es farien unes modificacions i li demanem que ens expliquin les modificacions que han fet i els resultats, perquè ja portem tres o quatre setmanes de funcionament de l’escola.

Sebastián Tejada ha afirmat que el que més preocupa a ICV és “la manca d’evolució de la ciutat”, especialment pel que fa als joves calellencs.

El que més ens preocupa és la manca de futur de les persones amb tots els joves de la ciutat, degut al model econòmic i al model de ciutat tan poc esperançador, tan poc productiu, tan poc estimulant que tenim. Això es reflecteix en les preguntes, que van relacionades, moltes d’elles, sobre els problemes de la joventut, sobre els problemes de l’activitat econòmica, sobre com gasten els diners l’Ajuntament. Intentem explicar a la població a través de les seves respostes que es gasten molts diners en activitats gens productives per a la comunitat i que són incapaços de procurar millores en el sistema productiu.

A la propera sessió del Ple Municipal, que tindrà lloc aquest dilluns 8 d’octubre a partir de les 18:30h, ICV farà 22 preguntes i 4 precs.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Sebastián Tejada, regidor portaveu d’ICV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *